Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Τζάκρη: Στη Βουλή η διμερής συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων για τη διάνοιξη της νέας συνοριακής διάβασης και τελωνείου στην Πέλλα

Σε δύο μήνες θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη των μελετητών του έργου

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι το νομοσχέδιο για την κύρωση της διμερούς συμφωνίας Ελλάδος - Σκοπίων που αφορά στη διάνοιξη της νέας συνοριακής διάβασης και τελωνείου στην Πέλλα θα κατατεθεί στη Βουλή στις 10 Μαΐου 2019 και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κ. Τζάκρη πραγματοποίησε σήμερα 7 Μαΐου 2019 στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών συνάντηση εργασίας με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Θανάση Σχίζα και τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης Έργων, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Οικονομικών κ. Μιχάλη Τσιτώτα για την προετοιμασία του διαγωνισμού των μελετών του έργου. 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι εντός δύο μηνών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη των μελετητών, ο οποίος θα γίνει σε δύο στάδια.

Το πρώτο στάδιο αφορά τις προμελέτες μέχρι την οριστική μελέτη και το δεύτερο στάδιο την οριστική μελέτη - μελέτη εφαρμογής, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού των μελετών ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μελέτες θα προκηρυχθούν διαδοχικά, δηλαδή πρώτα θα ολοκληρωθούν οι προμελέτες του έργου και παράλληλα θα προχωρήσει η Περιβαλλοντική Μελέτη και η Έγκριση Περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη - μελέτη εφαρμογής.

Από την πλευρά της η κ. Τζάκρη ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να επισπευσθεί η διαδικασία έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων που είναι το πιο χρονοβόρο τμήμα της όλης διαδικασίας, καθώς και της ολοκλήρωσης των μελετών το συντομότερο δυνατόν, με εκτιμώμενο χρόνο 8 - 10 μήνες από την ανάδειξη του μελετητή. 

Η βουλευτής θα παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη και την πρόοδο του έργου σε συνεργασία και με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και με τα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών & Υποδομών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας μέχρι την ολοκλήρωσή του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *