Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Γύρος Μακεδονίας 2019 του Ελληνικού Συνδέσμου του Συλλόγου Φίλων των ιστορικών αυτοκινήτων της Alfa Romeo

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Γύρος Μακεδονίας 2019 του Ελληνικού Συνδέσμου του Συλλόγου Φίλων των ιστορικών αυτοκινήτων της Alfa Romeo (RIAR)


Μια πρωτότυπη καλοκαιρινή εξόρμηση, το Γύρο της Μακεδονίας με συλλεκτικά μοντέλα της Alfa Romeo, διοργανώνει φέτος από τις 4 έως τις 13 Ιουλίου 2019 ο Ελληνικός Σύνδεσμος του Συλλόγου Φίλων των ιστορικών αυτοκινήτων και της παράδοσης της Alfa Romeo (Registro Italiano Alfa Romeo-RIAR), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για μία εβδομάδα, τα μέλη του RIAR που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα περιηγηθούν με συλλεκτικά αυτοκίνητα της Alfa Romeo στη Μακεδονία και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και την πλούσια ιστορία της περιοχής.

Σε συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων του RIAR στην Ελλάδα (Γύρος της Ηπείρου και της Κέρκυρας το 2009 και Γύρος Πελοποννήσου και Αθήνας το 2014), περισσότερα από 1.700 μέλη του RIAR θα επισκεφθούν για τρίτη φορά την Ελλάδα, επιλέγοντας φέτος τη Μακεδονία, όπου θα διοργανώσουν εκδηλώσεις και εκθέσεις των ιστορικών αυτοκινήτων της Alfa Romeo σε δημόσιους χώρους. Υπό τον τίτλο «Ο θρύλος της Alfa Romeo στους δρόμους του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου», το πρόγραμμα του Γύρου Μακεδονίας RIAR 2019 περιλαμβάνει επισκέψεις στην Καστοριά, στις Πρέσπες, στο Νυμφαίο και στη Θεσσαλονίκη, όπου προγραμματίζεται ξενάγηση στην πόλη, καθώς και ημερήσιες εξορμήσεις στη Λίμνη Κερκίνη, τη Βεργίνα, την Ουρανούπολη και το Άγιο Όρος.

Τι είναι το RIAR

Το Registro Italiano Alfa Romeo-RIAR (www.riar.it) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με στόχο την προώθηση της παράδοσης της Alfa Romeo και των ιστορικών της αυτοκινήτων. Ιδρύθηκε το 1962 στη Ρώμη από τον Francesco Santovetti πρωτεργάτη των αγώνων ιστορικών αυτοκινήτων στην Ιταλία. Αναγνωρίζοντας την αξία και την προοπτική του οργανισμού αυτού, το 1968 η Alfa Romeo μετακόμισε το RIAR στα κεντρικά της γραφεία στη Via Gattamelata στο Μιλάνο.

Με νέα γραφεία στο Arese (MI) μέσα στο Museo Storico Alfa Romeo, το RIAR έχει 1700 μέλη σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να προωθεί τη διατήρηση των ιστορικών αυτοκινήτων Alfa Romeo, της παράδοσης καιτου «μύθου» της. Το RIAR είναι ένα κινητό μουσείο και πέρα από την υποστήριξη στους ιδιοκτήτες ιστορικών αυτοκινήτων, διοργανώνει πέντε εκδηλώσεις το χρόνο, στην Ιταλία και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο αξιόλογα μοντέλα της μακράς ιστορίας της μάρκας. Από τις κομψές λιμουζίνες της δεκαετίας του ’20 στα εκρηκτικά σπορ αυτοκίνητα του ’30 και από τα γρήγορα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα του ’40 και ’50 στις ευέλικτες Τζουλιέτες και Τζούλιες, η ιστορία 100 ετών της Alfa Romeo ξεδιπλώνεται σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπου συνήθως συμμετέχει και το Museo Storico της Alfa Romeo με κάποια δικά του αυτοκίνητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του Γύρου Μακεδονίας RIAR 2019, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ελληνικό Σύνδεσμο RIAR (υπεύθυνος: Άγγελος Παπούλιας, τηλέφωνα: 2104520453 και 6978 445091 και e-mail: angelospapoulias@gmail.com).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *