Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019

IALMOPIA LIVE: Διήμερο Πολιτισμού και Παράδοσης στα "Ακρίτεια" 2019 Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος "Ακρίτες Αλμωπίας"


Ιδρύθηκε το 1970 και στόχο έχει κυρίως τη διατήρηση και καλλιέργεια των γνήσιων παραδοσιακών αξιών της λαϊκής τέχνης και πολιτισμού. Ακόμη, οι προσπάθειες του επικεντρώνονται στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσα από την πολιτιστική μας κληρονομιά και στη διαμόρφωση ουσιαστικών ανθρώπινων σχέσεων. Το χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου, με σεβασμό προς την παράδοση και τη μακρόχρονη πείρα συμμετέχει κάθε χρόνο σε Διεθνή Φεστιβάλ της Ελλάδας, αλλά και διαφόρων χωρών της Ευρώπης.
 

Τα ΑΚΡΙΤΕΙΑΔιοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1988 και από τότε πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αριδαία και σε διάφορα χωριά της Αλμωπίας μέχρι το 2006, έχοντας καθιερωθεί ως το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της περιοχής. Μιας περιοχής που αποτελεί ένα σημαντικό τόπο της βαλκανικής χερσονήσου από άποψη λαογραφικού ενδιαφέροντος. Ως φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και τους όρους του ελληνικού τμήματος CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Διοργανωτών Φολκλορικών Φεστιβάλ)

Και φέτος τα ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2019 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το διήμερο 26-27 Ιουλίου στο Δασάκι Αριδαίας.Φωτογραφίες των εκδηλώσεων μέσα από το ialmopia:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *