Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΑΣΕΠ - ΚΕΠ: Όλα τα "μυστικά" για τις 153 μόνιμες θέσεις

Πώς κατοχυρώνεται η εμπειρία


Δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και τα απολυτήρια ή διπλώματα οποιουδήποτε τύπου Λυκείου Δευτροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίοδευσης στην επικείμενη προκήρυξη των ΚΕΠ.

Θα διατεθούν 153 θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εν αναμονή της έκδοσης του τελικού κειμένου της προκήρυξης, ισχύουν τα εξής: 

Πριμοδοτείται σημαντικά η ειδική εμπειρία όσων υπηρέτησαν σε ΚΕΠ. Δίνονται 15 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας έως τους 60μήνες. Η διαφορά με την 3Κ είναι ότι έδινε μεν δύο μόρια λιγότερα (15) ανά μήνα προϋπηρεσίας, αλλά και λιγότερους μήνες πριμοδότησης (24)

Η απλή εμπειρία μοριοδοτείται με 7 μόρια ανά μήνα για σύνολο 84 μηνών

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι η προκήρυξη θα απαιτεί 5ετή υποχρεωτική παραμονή στη θέση πρόσληψης χωρίς μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ή άλλο νομό. Σε ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο ΚΕΠ του ίδιου δήμου ή η μετάταξη όσων έχουν αναπηρία 67% και άνω

Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων αναμένεται να διατεθεί σε ΚΕΠ νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών (με την επιφύλαξη μικρών τροποποιήσεων)

Δύο ακόμη ειδικές επισημάνσεις:

(1) Η απόδειξη της ειδικής εμπειρίας απαιτεί αντίγραφο της σύμβασης από την οποία να προκύπτει υποχρεωτικά ότι η απασχόληση πραγματοποιήθηκε σε ΚΕΠ. Επιπλέον βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή του δήμου για τη χρονική διάρκεια της απασχόλησης.

(2) Αριθμός θέσεων θα δοθεί σε υποψηφίους που διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση της γραφής Braille ή της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *