Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Το κάπνισμα απαγορεύτηκε για πρώτη φορά το 1856, επί Όθωνα! - Ιστορικό ντοκουμέντο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μετά την εγκύκλιο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που απέστειλε προς τις Περιφέρειες και τους φορείς του Δημοσίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ισχύει στην Ελλάδα από το 1856!

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, αποτελεί υγειονομική βόμβα και μέγιστο ζήτημα Δημόσιας Υγείας. Την ίδια στιγμή, τονίζεται η σημασία της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιες υπηρεσίες και κοινόχρηστους χώρους δίνοντας στη δημοσιότητα το ΦΕΚ του Βασιλικού Διατάγματος του Όθωνα, με το οποίο απαγορεύθηκε για πρώτη φορά το κάπνισμα.

ΠΙΣ: «Η απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει στην Ελλάδα από το... 1856!»

«Η Ελλάδα παρουσιάζει την υψηλότερη αναλογία καπνιστών μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών χωρών (37,6%). Και το οξύμωρο είναι ότι στην χώρα μας η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους έγινε για πρώτη φορά το έτος 1856 με Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα» αναφέρουν τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

«Φτάσαμε στο 2019, με τη χώρα να παραμένει στις πρώτες θέσεις με υψηλά ποσοστά καπνιστών μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών», επισημαίνουν.

Δείτε το ΦΕΚ του 1856 για τον αντικαπνιστικό νόμο:







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *