Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Απόφαση δικαστηρίου: Όσα έγραψε το Documento για offshore Μαρέβας, πόθεν έσχες, διάσταση και σπίτι στο Παρίσι είναι αληθή


Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που δίκασε την αγωγή της Μαρέβας Μητσοτάκη εναντίον του Documento που αφορούσε τουλάχιστον δέκα δημοσιεύματα, απεφάνθη ότι η εφημερίδα κατέγραψε την αλήθεια χρησιμοποιώντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η αγωγή αφορούσε δημοσιεύματα στα οποία η εφημερίδα αποκάλυπτε τις σχέσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη με offshore εταιρείες, την μη υποβολή πόθεν έσχες αλλά και την βολική διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν ήταν ανεξάρτητη από την υποβολή πόθεν έσχες, 

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ζητούσε 500 χιλιάδες ευρώ από το DOCUMENTO χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα και τους δημοσιογράφους συκοφάντες. Η απόφαση όμως του δικαστηρίου αποτελεί πλέον τη βούλα της Δικαιοσύνης σε αυτά που επί δύο χρόνια αποκαλύπτει το Documento. Οι δικαστές αποφαίνονται ότι είναι δικαιολογημένες οι αμφιβολίες που εκφράζονται για το βάσιμο ή όχι της διάστασης για την αποφυγή της δήλωσης πόθεν έσχες από το ζεύγος Μητσοτάκη. Πόσο μάλλον όταν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρει το Documento ότι αποκτήθηκαν από την Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφκσι αποκτήθηκαν την επίμαχη περίοδο που δεν έγινε υποβολή πόθεν έσχες. Αληθείς θεωρεί το δικαστήριο τις σχέσεις με τον γνωστό Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος ήταν μέλος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών της. Αληθή και δικαιολογημένα στο όνομα της ενημέρωσης του κοινού θεωρεί το δικαστήριο όσα αποκαλύφθηκαν για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι πράγμα το οποίο και οι δικαστές θεωρούν περίεργο αφού το σπίτι αποκτήθηκε αμέσως μετά την υποτιθέμενη διάσταση.

Σημαντικό επίσης είναι ότι το δικαστήριο θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο και αναγκαίο να ενημερώνονται οι πολίτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς επίσης και τη δράση των ατόμων με τα οποία συνεργάζεται. Το δικαστήριο ωστόσο παρότι θεωρεί ότι είναι αληθές το γεγονός της γειτνίασης της Μαρέβας Γκραμπόφκσι με τον Χριστοφοράκο της Siemenς στην Τήνο θεώρησε πως αποτελεί δυσφήμιση της κυρίας Γκραμπόφσκι και επιδίκασε ποσό 5 χιλιάδων ευρώ πρωτόδικα. Είναι εμφανές ότι το δικαστήριο δεν γνώριζε το σύνολο των σχέσεων του ζεύγους Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο της Siemens πράγμα για το οποίο θα ενημερώσει η εφημερίδα το δικαστήριο κατά την εκδίκαση της έφεσης σε ότι αφορά το συγκεκριμένο στοιχείο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *