Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility WeeK 2019) αποτελεί μια καθιερωμένη πανευρωπαϊκή δράση με ευρύτερη απήχηση και επιρροή στη διεθνή κοινότητα.

Διοργανώνεται σε κεντρικό επίπεδο μ΄ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σ΄εθνικό επίπεδο έχει ως συντονιστή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επαναλαμβάνεται δε κάθε χρόνο, την ίδια ακριβώς περίοδο, δηλαδή από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση και η ανταπόκριση όλων μας πάνω σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας, δηλαδή ήπιων μορφών μετακίνησης και κυκλοφορίας, όπως είναι η ορθολογική κι ασφαλής χρήση του ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου, η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και μάλιστα σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, η τήρηση και η συμμόρφωση με τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ο σεβασμός στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση των συμπολιτών μας στον αστικό χώρο και μάλιστα όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα (διαβάσεις πεζών, χώροι στάθμευσης και ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.), επίσης, η κατά το δυνατό χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς και τόσα άλλα που τα ξέρουμε και κάποια στιγμή θα πρέπει εκ των πραγμάτων να τα υλοποιήσουμε και να τα εντάξουμε όλοι στην καθημερινότητά μας για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, να βελτιώσουμε την ποιότητα και τις συνθήκες διαβίωσης μας μειώνοντας αντιστοίχως και στο μέτρο του δυνατού και σε σχέση με τα προαναφερόμενα το άγχος, την ένταση, το θόρυβο, τους ρύπους. 

Η φετινή χρονιά έχει ως σύνθημα το «περπατάμε μαζί» και δίνει προτεραιότητα και έμφαση στο ασφαλές βάδισμα και στην ποδηλασία. Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη που προκύπτουν από τα παραπάνω για τη σωματική και ψυχική μας υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να υιοθετήσουμε όλοι μας τις ήπιες μορφές μετακίνησης, ώστε ν΄αποκομίσουμε τα περισσότερα δυνατά οφέλη και τα ευεργετήματα για εμάς και για την κοινωνία μας.Με εκτίμηση

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *