Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Πέθανε ο 77χρονος από το Ν. Μυλότοπο που είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου νοσηλευόταν, ο 77χρονος κάτοικος του Νέου Μυλοτόπου του δήμου Πέλλας, ο οποίος είχε προσβληθεί τον περασμένο Ιούλιο από τον ιό του Δυτικού Νείλου.


Όπως είχαμε δημοσιεύσει σε σχετικό ρεπορτάζ, οι αρμόδιες αρχές και ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν. Μυλοτόπου, Γιώργος Παστόπουλος, είχαν επιβεβαιώσει στα τέλη του περασμένου Ιουλίου ένα κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στο Ν. Μυλότοπο. Επρόκειτο για ένα άτομο 77 ετών το οποίο είχε μεταφερθεί με υψηλό πυρετό και νοσηλεύθηκε για περίπου 2 μήνες στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου και δυστυχώς κατέληξε σήμερα.


21 θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου


Μετά από την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, οι θάνατοι ασθενών ηλικίας άνω των 60 ετών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανέρχονται στους 21, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).


Συνολικά από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 176 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 109 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 67 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).


Τα κρούσματα λοίμωξης έχουν καταγραφεί, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Κοζάνης, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές κυκλοφορίας του και οι πιθανές περιοχές καταγραφής κρουσμάτων σε κάθε περίοδο μετάδοσης δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια». Ως εκ τούτου, συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ’ όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *