Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Θ. Λειτουργία σε Έδεσσα και Μυλότοπο Ν. Πελλας

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ Ι. ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε ο ηγαπημένος μαθητής του Κυρίου, Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη ενορία του Νέου Μυλοτόπου Πέλλας.

Την παραμονή της μνήμης του Αγίου (25/9) τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πλειάδος κληρικών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας π. Χερουβείμ Τσίνογλου.

Την κυρία ημέρα της εορτής (Πέμπτη 26/9) στον εορτάζοντα ιερό ναό λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με την συμμετοχή πολλών κληρικών της περιοχής.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο άνθρωπος να γνωρίσει τον Θεό από την ζωή αυτή μέσα από την εν Χριστώ ζωή, την μετάνοια και την τήρηση των εντολών Του και τελικά να φθάσει στην θέωση.
 

Στον κατάμεστο ιερό ναό παρέστη ο βουλευτής Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μαθητές των σχολείων και πλήθος πιστών.


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΛΕΥΣΕΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥΤην Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έλευση των ιερών και θαυματουργών εικόνων της Παναγίας Σουμελά, του αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, τελέσθηκε με λαμπρότητα Αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης, στρατιωτικές αρχές και άλλοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι των διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, ο οποίος αναφέρθηκε στον αποστολικό λόγο από το ανάγνωσμα της ημέρας· «θλιβόμενοι αλλ᾿ ου στενοχωρούμενοι». Τόνισε ότι ο αληθινός χριστιανός συνδυάζει τις δύο αυτές αντίθετες μεταξύ τους καταστάσεις, επειδή έχει στην ζωή του την χάρη του Θεού. Αυτή την χάρη και την δύναμη είχε και ο ελληνισμός του Πόντου που δοκίμασε τα πάνδεινα, αλλά δεν λύγισε. Βρήκε με την χάρη του Θεού την δύναμη να ανορθωθεί και να συνεχίσει την πορεία του μέσα στην ιστορία.

Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *