Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

"Αντιδράσεις για το φερόμενο κλείσιμο του αγροτικού κτηνιατρείου Φούστανης"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους πολίτες της Ανατολικής Αλμωπίας και ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους, η ξαφνική πληροφόρηση, πως τίθεται επί τάπητος το θέμα του κλεισίματος του αγροτικού κτηνιατρείου Φούστανης. 
 
Με μεγάλη μας απογοήτευση, βλέπουμε ευκαιρίες να χάνονται σε έναν τόπο, που έχει ήδη κακό παρελθόν με τις δημόσιες υπηρεσίες... Το κτηνιατρείο Φούστανης είναι μια από τις πιο παλιές και σημαντικές υπηρεσίες για την περιοχή μας. Αποτελεί «κομβικό» σημείο εξυπηρέτησης των αγροκτηνοτροφων ολόκληρης της Ανατολικής Αλμωπίας, με πολύ μεγάλο ζωικό κεφάλαιο και η κίνηση που παρουσιάζει και μόνο, αποδεικνύει την ανάγκη της περαιτέρω λειτουργίας του. «Δεν πρέπει λοιπόν να κλείσει ούτε για μια ημέρα» σε μια περίοδο που υπάρχουν ζωονοσοι και η κτηνοτροφία πλήττεται από παντού, την ίδια στιγμή που θα πρέπει μάλιστα να ενισχυθεί και να στηριχθεί. 
 
Αν σκεφτεί κανείς ότι το 80% των κτηνιατρικών εργασιών γίνονται στην περιοχή της Ανατολικής Αλμωπίας, είναι άξιο απορίας γιατί η Περιφέρεια σκέφτεται να το κλείσει, αφήνοντας όλους τους αγροκτηνοτροφους της περιοχής στο έλεος του Θεού!!! Πώς ένα τέτοιο νευραλγικό Κέντρο αντί να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό και να ενισχυθεί, αντιθέτως απαξιώνεται;!... Η Περιφέρεια δεν πρέπει να αδιαφορήσει!!! 
 
Αντιθέτως, επιβάλλεται και μπορεί να αναβαθμίζει τις αποκεντρωμένες Υπηρεσίες της. Δηλώνοντας παρούσα από όποια θέση και αν βρίσκομαι για τον τόπο μας, είτε ως Τοπική σύμβουλος Φούστανης, είτε ως ενεργή πολίτης, χτυπώντας το καμπανάκι κινδύνου παρακαλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να είναι παρόντες στο πλευρό των κτηνοτρόφων μας, σε μια απόδειξη ότι αγαπάμε τον τόπο μας... 
 
Τον πονάμε!!! Την αδυναμία της Περιφέρειας να οργανώσει και να διαχειριστεί τις υπηρεσίες της δεν μπορεί και δεν πρέπει να την πληρώνουν πάντα οι κτηνοτρόφοι και γενικά οι αγρότες!... Γιατί έχουν χαθεί ευκαιρίες και δυνατότητες για την περιοχή μας, που κάποια στιγμή πρέπει να αξιοποιηθούν... Με κάθε σεβασμό, αγάπη και ελπίδα για τον τόπο μας ... Ας μη το αφήσουμε να συμβείΔήμητρα Δούλη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *