Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ακαδημία ΓΑΣ Μ. Αλ.Γιαννιτσών «GBA»: Με επιτυχία το ταξίδι εμπειριών και εκπαίδευσης στην Πάτρα και στα Ιωάννινα

Ακαδημία Μπάσκετ ΓΑΣ Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών «GBA»: Με επιτυχία το ταξίδι εμπειριών και εκπαίδευσης στην Πάτρα και στα Ιωάννινα


Ένα ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο ταξίδι εμπειριών, εκπαίδευσης και γνώσης για τους αθλητές της, προστέθηκε στην ιστορία της Ακαδημίας Μπάσκετ του ΓΑΣ Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών GBA (Giannitsa Basketball Academy)

Ειδικότερα, αποστολή της Giannitsa Basketball Academy, με 35 αθλητές, γεννηθέντες από το 2004 έως το 2006, τους οποίους συνόδευαν ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Γιάννης Κασιμίδης και ο προπονητής Δημήτρης Κυριαζής, το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Νοεμβρίου 2019, επισκέφτηκε την Πάτρα και τα Ιωάννινα αντίστοιχα, δίνοντας μια σειρά φιλικών παιχνιδιών.

Το Σάββατο, τα τμήματα του Παιδικού και του Προπαιδικού της Ακαδημίας Μπάσκετ των Γιαννιτσών, αφού ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του πρότυπου ευρωπαϊκού αθλητικού κέντρου της Promitheas Patras BC Academy, έπαιξαν φιλικά με το Παιδικό Παναχαϊκού και τους Παμπαίδες (2005Γ) του Προμηθέα. Στη συνέχεια παρακολούθησαν το παιχνίδι του Promitheas Patras BC κόντρα στο περιστέρι Winmasters για την EKO Greece Basket League. Στο ημίχρονο του παραπάνω επίσημου παιχνιδιού της Α1, αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ του ΓΑΣ Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών GBA, συμμετείχαν σε διαγωνιστικές βολές, κερδίζοντας δώρα από την μπουτίκ του Προμηθέα. Μετά το τέλος του αγώνα οι υπεύθυνοι του Προμηθέα δώρισαν στην Ακαδημία Γιαννιτσών ένα λεύκωμα με την ιστορία του συλλόγου, το οποίο παρέλαβε ο κ. Κασιμίδης.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι αθλητές ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του πρωτοπόρου προγράμματος «ΝΟΥΣ» του Προμηθέα Πάτρας, Ανδρέα Μελίγδη για τους στόχους αυτής της δράσης. Το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό και με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα για εκπαίδευση ή με δυσκολία στη πρόσβαση στη μάθηση, να συνδυάσουν και τα δύο αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις.

Την Κυριακή η αποστολή επισκέφθηκε την πόλη των Ιωαννίνων όπου έδωσε κι εκεί δύο φιλικά παιχνίδια με τα αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα της ομάδας του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων και του Ioannina Basketball Club (I.B.C.). Αμέσως μετά, τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στο γνωστό Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων «Βρέλλη».

Δηλώσεις

Γιάννης Κασιμίδης: «Εκ μέρους των αθλητών μας, των γονέων τους και των συνεργατών της Ακαδημίας μας, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για την φιλοξενία αλλά και την γνώση που μας παρείχαν στην Πάτρα, τον υπεύθυνο των Ακαδημιών του Προμηθέα, Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο και τον υπεύθυνο του προγράμματος «ΝΟΥΣ», Ανδρέα Μελίγδη. Ήταν εξαιρετικά χρήσιμα τα όσα αποκομίσαμε, καθώς στην Ακαδημία Μπάσκετ του ΓΑΣ Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών θεωρούμε κορυφαίο και θεμελιώδες το ζήτημα της εκπαίδευσης των αθλητών μας και συνάδει περισσότερο με τη φιλοσοφία μας για την μάθηση και τις αρχές και αξίες που εκπροσωπούμε ως Σύλλογος. Παράλληλα, ευχαριστώ θερμά τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Μπάσκετ του ΑΓΣ Ιωαννίνων, Βαγγέλη Παππά και τον υπεύθυνο του Ioannina Basketball Club (IBC), Γιάννη Παπαδόπουλο, για την ζεστή φιλοξενία και την εμπειρία που αποκομίσαμε κατά την διάρκεια της παραμονής μας στα Ιωάννινα.»

Δημήτρης Κυριαζής: «Ήταν πολύ χρήσιμο το αθλητικό και εκπαιδευτικό ταξίδι που πραγματοποιήσαμε στην Πάτρα και στα Ιωάννινα. Η εμπειρία που αποκομίσαμε από τις ξεναγήσεις, την ενημέρωση και τα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε, κάτω από αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες, ήταν σημαντική και θα μας βοηθήσει στην εξέλιξή μας ως Ακαδημία Μπάσκετ. Κυρίως όμως θα συμβάλλει στην εξέλιξη των μικρών αθλητών μας, οι οποίοι κέρδισαν εμπειρίες και χρήσιμα βιώματα για το μέλλον. Ευχαριστώ θερμά τους υπεύθυνους του Προμηθέα Πάτρας και των Ακαδημιών των Ιωαννίνων για την φιλοξενία. Ευχαριστώ επίσης τους αθλητές μας και τους γονείς τους που υποστήριξαν την πρωτοβουλία αυτή».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *