Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ι. Μητρ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας π. Χερουβείμ Τσίνογλου

Την Κυριακή Μετά την Χριστού Γέννησιν, 29 Δεκεμβρίου 2019, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας π. Χερουβείμ Τσίνογλου προεξάρχοντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωήλ και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ενώ συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Μάξιμος, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Διονυσίου Ολύμπου, Αγιορείτες πατέρες και πλειάδα κληρικών της Ι. Μητροπόλεως και άλλων επαρχιών. Μοναχοί και μοναχές παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι.

Ομιλώντας προ της χειροτονίας του ο π. Χερουβείμ αναφέρθηκε στο ύψιστο λειτούργημα της ιερωσύνης και ευχαρίστησε διεξοδικά όλους όσους συνέβαλαν στην πνευματική του πορεία, εξαιρέτως δε τον πνευματικό του πατέρα και ποιμενάρχη κ. Ιωήλ.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο τόνισε την σπουδαιότητα και την δύναμη του δευτέρου βαθμού της ιερωσύνης, η οποία την καθιστά ανώτερη και της βασιλικής εξουσίας (Άγ. Ι. Χρυσόστομος) και της αγγελικής τάξεως (Άγ. Κοσμάς Αιτωλός). Προσέθεσε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη εργατών στον αμπελώνα του Κυρίου, ενώ η προσέλευση νέων στην ιερωσύνη στις συνθήκες της σημερινής εποχής αποτελεί ομολογία πίστεως. Επίσης ο Σεβασμιώτατος προειδοποίησε για τον ακατάπαυστο πόλεμο του διαβόλου και συνέστησε στον υποψήφιο ιερέα εγρήγορση στον πνευματικό αγώνα και πεποίθηση στην υπερισχύουσα δύναμη του Θεού. Τέλος -εμφανώς συγκινημένος- υπενθύμισε ότι σε αντίθεση με τους διακόνους αυτού του κόσμου, οι εργάτες του Ευαγγελίου αναμένουν ανταπόδοση και δόξα όχι σε αυτή την ζωή, αλλά στην Βασιλεία του Θεού, επειδή αυτή είναι η πραγματική τους πατρίδα.

Μετά την χειροτονία, κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον νεοχειροτονηθέντα και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Καθεδρικό ναό της Εδέσσης. Παρέστησαν ακόμη ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, οι βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και Θ. Τζάκρη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ θα υπηρετεί ως εφημέριος στον ιερό ενοριακό ναό Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *