Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση Κ.Ε.Δ.Ε. και συναντήσεις της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στην Αθήνα

Επέστρεψε από την Αθήνα η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου όπου είχε μεταβεί από την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( Κ.Ε.Δ.Ε.) και να προωθήσει την επίλυση ζητημάτων του Δήμου.

Την Πέμπτη, λοιπόν, 28 Νοεμβρίου 2019, η Δήμαρχος συμμετείχε στις εργασίες της ΙΣΤ΄ Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Δ.Ε. μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν τα νέα όργανα διοίκησής της για τη δημοτική περίοδο 2019 – 2023, δηλ. το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, ήταν μια ευκαιρία για μια πρώτη συνάντηση, αλληλογνωριμία και ανταλλαγή απόψεων για θέματα αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος μεταξύ των επανεκλεγμένων και νεοεκλεγμένων πανελλαδικά αιρετών του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της επίλυσης θεμάτων του Δήμου η Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχάρη σχετικά με την επίσπευση των διαδικασιών για την αναγνώριση του φυσικού πόρου του Λουτροχωρίου ως ιαματικού για ν΄ακολουθήσει η αξιοποίησή του. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε λίγες ημέρες ο Δήμος Σκύδρας θα λάβει τη σχετική αναγνώριση.

Όσον αφορά το ζήτημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σκύδρας και σε συνέχεια των επαφών και συνεργασιών από την προηγούμενη θητεία για τη συντήρηση και την ανάδειξη του ιστορικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Σκύδρας η Δήμαρχος επισκέφθηκε τη ΓΑΙΑΟΣΕ και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Περικλή Νικολάου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε τη Δήμαρχο ότι ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη στατικότητας για το Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπως είχε ζητήσει η Δημοτική Αρχή. Η Δήμαρχος ζήτησε αντίγραφα των μελετών και ταυτόχρονα ζήτησε την υποστήριξη της ΓΑΙΑΟΣΕ για την ένταξη της κατασκευής του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι η Δημοτική Αρχή Σκύδρας συνεχίζει να έχει στις προτεραιότητές της και να πετυχαίνει την προώθηση της υλοποίησης δράσεων και έργων που σχετίζονται με την ανάδειξη και την αξιοποίηση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, όπως είναι τα παραπάνω.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *