Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Έδεσσα: Προκριματική φάση τοπικού διαγωνισμού πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EUSO 2020

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στα εργαστήρια του 2ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας, διεξήχθη η προκριματική φάση (για την Π.Ε. Πέλλας) του μαθητικού διαγωνισμού πειραμάτων Φυσικών
Επιστημών της «18ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών - EUSO 2020». Η EUSO (European Union Science Olympiad) είναι ένας μαθητικός διαγωνισμός πειραμάτων στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) στον οποίο συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών μέχρι 17 ετών (μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου) από όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διοργανωτής του τοπικού διαγωνισμού ήταν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του 2ου Λυκείου Έδεσσας.

Συμμετείχαν δεκαοκτώ μαθητές και μαθήτριες από τα εξής Λύκεια του νομού μας:1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

Γενικό Λύκειο Σκύδρας

Λυκειακές Τάξεις Άρνισσας


καθώς και αριθμός εθελοντών εκπαιδευτικών (επιτηρητές-αξιολογητές, οργανωτική επιτροπή, επιμελητές θεμάτων, συνοδοί καθηγητές).

Στις εργαστηριακές αίθουσες του κτιρίου επικρατούσε ζωντάνια και εφηβικός ενθουσιασμός. Τα παιδιά χειρίστηκαν επιστημονικές συσκευές, συνεργάστηκαν, σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν, δυσκολεύτηκαν, έστυψαν το μυαλό τους, ένιωσαν ικανοποίηση από τη διεκπεραίωση εργαστηριακών δραστηριοτήτων, αστειεύτηκαν, έμαθαν. Αν και ήταν ένας απαιτητικός διαγωνισμός, δεν υπήρχε κλίμα κατήφειας και ανηλεούς ανταγωνισμού. Τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την εμπειρία με τα πειράματα.

Απευθύνουμε συγχαρητήρια στα παιδιά που όλα τους μόχθησαν και εκπροσώπησαν επάξια το Σχολείο τους στον διαγωνισμό.

Ευχαριστούμε τους/τις εκπαιδευτικούς που προετοίμασαν τη μαθητική ομάδα του Σχολείου τους, τους επιτηρητές-αξιολογητές, τους επιμελητές των θεμάτων, τους συνοδούς καθηγητές. Όλοι τους προσφέρθηκαν ανιδιοτελώς να συνδράμουν στην διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Επίσης, ευχαριστούμε τους υπευθύνους και το προσωπικό των σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» (Έδεσσας) και «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» (Καταρρακτών Έδεσσας) για την εγκάρδια, άμεση και επαρκέστατη προσφορά προϊόντων στο mini catering που διοργανώθηκε για τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.Ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Πέλλας


Γερεμτζές Δημήτριος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *