Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στη Σκύδρα - Μήνυμα της Δημάρχου

Τα Άγια Θεοφάνια αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης με βαθιές ρίζες, τόσο στις καρδιές των πιστών όσο και στη λαϊκή παράδοση και στην ηθογραφία μας.

Στην πόλη και στο Δήμο της Σκύδρας, όπως και σ΄ όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό τα Άγια Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με την απαιτούμενη ευλάβεια, το σεβασμό και την τήρηση των θρησκευτικών εθίμων.

Το πρωί, λοιπόν, της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου 2020, οι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας ακούστηκαν χαρμόσυνα για το κάλεσμα των πιστών στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο Μέγα Αγιασμό που τελέστηκαν από τους ιερείς μας Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη και Δαυίδ Πασατά.

Στη συνέχεια το εκκλησίασμα σε πομπή, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ακολουθώντας τα ιερά σύμβολα και τους ιερείς έφτασε στο Πάνω Χωριό, στη γέφυρα του Εδεσσαίου ποταμού, όπου κι έγινε η αναπαράσταση του Βάπτισης του Κυρίου. Σύμφωνα με το τελετουργικό, ο Σταυρός καταδύθηκε δύο φορές και την τρίτη φορά τρεις τολμηροί νεαροί συμπολίτες μας, αψηφώντας τη χαμηλή θερμοκρασία και το κρύο νερό, έπεσαν για ν΄ανασύρουν τον Σταυρό. Η προσπάθεια και η τύχη ευνόησε τον Παναγιώτη Πασχαλίδη.

Ακολούθως, τελέστηκε λειτουργία στο παρακείμενο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου που συμμετείχε στο γιορτασμό έδωσε τις ευχές της και δήλωσε μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:

Τα Θεοφάνια είναι η πρώτη μεγάλη θρησκευτική μας γιορτή από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Είναι η δεσποτική γιορτή της φανέρωσης στους ανθρώπους της Αγίας Τριάδας. Είναι η γιορτή της βάπτισης του Ιησού Χριστού, του καθαρμού, της αναγέννησης, της αναδημιουργίας και της πνευματικής πορείας.

Εύχομαι από καρδιάς καλή φώτιση, σύμπνοια, αγάπη, ειρήνη και ευημερία.

Ευχαριστώ την Εκκλησία μας, την Αστυνομία μας, τη Φιλαρμονική μας, τους Συλλόγους μας, όλες κι όλους τους συμπολίτες μας.

Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά κι Ευλογημένα στις σημερινές και στους σημερινούς εορτάζοντες αλλά και σ΄όσους γιορτάζουν αύριο που είναι «η Σύναξις Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού» και γιορτάζει επίσης το ομώνυμο παρεκκλήσι μας.

Και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ με υγεία και μεγαλοχρονία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *