Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΕΚΑΣΚΕΜ: Μεγάλη νίκη για το παιδικό τμήμα του "Μ. Αλεξ. - Ξεξασπρο Γιαννιτσών"

Μεγάλη νίκη για την δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου γύρου έκανε το παιδικό τμήμα του «Μ.Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών αφού κέρδισε, τυπικά μέσα στην έδρα του τον συντοπίτη «Ίκαρο» για το πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., την Κυριακή 16/02/2020 με σκορ 62-52.

Ένα πραγματικά πολύ όμορφο παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο για να παρακολουθήσουν το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες της πόλης των Γιαννιτσών που σε κάθε περίπτωση οι αθλητές και των δύο ομάδων τους αποζημίωσαν στο έπακρο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στο πρώτο δεκάλεπτο με την ομάδα του «Μέγα» να μπαίνει στο παιχνίδι πιο έτοιμοι και διαβασμένοι κάνοντας στο 4:40 το σκορ 10-04. Η ομάδα των «Ικάρων» αντέδρασε γρήγορα περνώντας μάλιστα δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου με δύο πόντους μπροστά, πράγμα το οποίο μείωσε η ομάδα του «Μέγα» με την εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου κάνοντας το σκορ 12-12.

Η νευρικότητα και το άγχος ήταν τα στοιχεία που επικράτησαν για την ομάδα του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» στο δεύτερο δεκάλεπτο αφού το σκορ στο 05:00 ήταν 17-17 και στο 02:00 ήταν 21-21. Το δεκάλεπτο τελείωσε με το χρονόμετρο του κλειστού γυμναστηρίου να δείχνει 27-24 υπέρ της ομάδας του «Μέγα»

Στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η ομάδα του «Μέγα» παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στο αγωνιστικό χώρο. Με μεγάλη σοβαρότητα στην άμυνα καλύπτοντας τους διαδρόμους αλλά και με αρκετές αντεπιθέσεις στην επίθεση κατάφερε πολύ γρήγορα να ανοίξει την διαφορά του σκορ κάνοντας στο 04:40, 38-24. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με την ομάδα του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» να προηγείται με σκορ 46-35.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μοιρασμένο για τις δύο ομάδες. Η ομάδα των «Ικάρων» από την αρχή του δεκαλέπτου ξεκίνησε να πιέζει σε όλο το γήπεδο με την ομάδα του «Μέγα» να κάνει βεβιασμένες ενέργειες και λάθη στην επίθεση, καταφέρνοντας έτσι να χάσει την διαφορά και να βρίσκεται μάλιστα στο 04:30 πριν το τέλος του παιχνιδιού με την βραχεία διαφορά του ενός πόντου(50-49).

Η ψυχραιμία των παιχτών του «Μέγα» ήταν άμεση αφού με σωστές επιλογές στην επίθεση και με ευστοχία στις βολές ανέκαμψαν γρήγορα κάνοντας την διαφορά στο 02:00, 60-50. Το παιχνίδι τελείωσε δίνοντας το πολυπόθητο «ροζ» φύλλο του αγώνα στην ομάδα του «Μέγα» με σκορ 62-52.

Η συγκεκριμένη νίκη φέρνει την ομάδα του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας δίνοντας την δυνατότητα να αγωνιστεί στα μπαράζ με τις ομάδες των τριών ομίλων της ΕΚΑΣΚΕΜ για να διεκδικήσει την θέση που θα την οδηγήσει στο Final Four του παιδικού πρωταθλήματος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών τόνισε τα εξής:


Δημήτρης Κυριαζής: « Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα και από τις δύο ομάδες. Ιδιαίτερα όμως θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την συγκέντρωση αλλά και το πάθος που έδειξαν σήμερα, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο και πιεστικό παιχνίδι λόγο των συγκεκριμένων συνθηκών. Δουλέψαμε πολύ πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στο γήπεδο αλλά και σε επιμέρους αναλύσεις. Παίξαμε κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ σε άμυνα αλλά και σε επίθεση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές των «Ικάρων» και στον coach Οκλαλιώτη για την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε η ομάδα του. Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που βρέθηκαν σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι μας. Η βοήθεια τους ήταν για άλλη μια φορά πραγματικά πολύτιμη για την ομάδα μας.»

Αντώνης Παπαδόπουλος(Έφορος τμήματος): «Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και από τις δύο ομάδες. Το θέαμα που πρόσφεραν τα παιδιά ήταν πάρα πολύ καλό. Ο σύλλογο μας πάντα δίνει μεγάλη βάση στην υποδομή και στην δουλειά που γίνετε σε αυτόν τον τομέα. Σκοπός μας είναι όλα τα αγωνιστικά μας τμήματα να αποτελούνται από αθλητές του συλλόγου μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γονείς των αθλητών μας που είναι πάντα δίπλα μας και βοηθούν με την παρουσία τους τον σύλλογο μας».


Τα δεκάλεπτα: Α:12-12 Β:15-12 Γ:19-11 Δ:16-17


Διαιτητές: Καραμανλής Γ.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


«Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών: (Δ. Κυριαζής) Παπαδόπουλος Κ., Υγειονομάκης Κ,. Σταμενίτης Σ., Χατζηαντωνίου Μ., Βένος Μ., Βένος Π., Μιτσάγκας Π., Χατζηχαρίτωνος Χ., Καραμανλής Γ., Χαραμής Σ., Παπαβέντσης Ν., Πετκοπόπουλος Δ..


«Α.Ο.Κ. Ίκαροι Γιαννιτσών»: (Α. Οκλαλιώτης) Κοταρίδης Κ., Ποντίδης Χ., Κασμολάρι Α., Χανουμίδης Δ., Χρυσοστομάκης Σ., Ακονίδης Γ., Νάτσικας Β., Τσίτσος Π., Καμπούρης Ι., Κουρπανίδης Η., Κεκιλιάδης Δ.,Οκλαλιώτης Λ.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *