Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Διάλεξε τη σωστή καρδιά

14 Φεβρουαρίου λοιπόν και μιας που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί γιορτάζουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και γιατί πρέπει τα πάντα να κατακλύζονται από κόκκινα τριτο-δεύτερα δωράκια ας αφήσουμε πίσω μας ασχολίαστα ως “ανώτατα όντα” όλα τα χιτ κομμάτια (μιας και τραγούδια για τον έρωτα δεν γράφτηκαν ξανά), τις υπέροχες ρομαντικές ταινίες (νέο είδος στην κινηματογραφική κοινότητα), τα γλυκύτατα αρκουδάκια για παιδιά, τις απίστευτες σοκολάτες που καμία άλλη μέρα δεν μπορούμε να καταναλώσουμε, τα μαραμένα τριαντάφυλλα που μέχρι κι αυτά αγανάκτησαν και μαύρισαν για να επαναστατήσουν, τα ζευγαράκια που περπατάνε χέρι- χέρι μη τυχόν και χαθούν, τις γυναίκες που αγκομαχούν να μοιάσουν σε σεξ σύμπολς και όλα τα συμβουλευτικά άρθρα για δώρα και κατάλληλα δείπνα ανάλογα το ζώδιο του φυσικά, εδώ μιλάει η επιστήμη!

Θα αποφύγω να θίξω και το γεγονός του πόσες φορές έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση να λάβουμε δώρα από ανιαρούς εραστές, πόσο απωθητικό! Και πόσες φορές έπρεπε να δώσουμε κουράγιο σε αυτή την φίλη που 364 μέρες τον χρόνο υποβιβάζει τον έρωτα και εκείνη τη μέρα κοντεύει να πάθει συγκοπή που θα είναι μόνη και τρέχουμε λοιπόν στα μπαράκια να πίνουμε μαργαρίτες στην υγειά των ελεύθερων κι ωραίων λες και πρωταγωνιστούμε στο Sex and the city!

Ας τα αφήσουμε λοιπόν όλα αυτά κι άλλα τόσα πίσω μας κι ας διαλέξουμε την σωστή κόκκινη καρδιά. Στις 14 Φλεβάρη είναι η παγκόσμια ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών, παιδιών που γεννήθηκαν με δυσλειτουργία στην καρδιά. Εστιάζοντας έστω και για μια φορά στην σημαντικότητα αυτής της ημέρας, ας ενημερωθούμε κι ας βοηθήσουμε το έργο οργανισμών όπως «Η Καρδιά του Παιδιού» για την έγκαιρη πρόληψη και θεραπεία των παιδιών που εκ γενετής η φύση τους δώρισε μια περισσότερο ιδιαίτερη και μεγάλη καρδιά από την φουσκωτή πλαστική στα περίπτερα.

Και μια τελευταία συμβουλή, ο έρωτας δεν χρειάζεται παγκόσμιες ημέρες, γιορτάζεται καθημερινά.

 

Μάρα Χ. / chronographimata.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *