Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Βουλευτής της ΝΔ είναι ταυτόχρονα έμμισθος υπάλληλος σε Δήμο καλύπτοντας οργανική θέση!

Δικηγόρος στον Δήμο Βέροιας είναι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος είναι ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας.

Μια υπόθεση που έχει φτάσει στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής αλλά και στα υψηλά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο κυβερνητικό κόμμα, αφού θυμίζει άλλες περιπτώσεις βουλευτών του παρελθόντος που ενώ ήταν εν ενεργεία βουλευτές συνέχιζαν να έχουν επαγγελματικές σχέσεις με το Δημόσιο.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη του Pagenews.gr που θα συζητηθεί, ενώ επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο το ασυμβίβαστο των βουλευτών και την επαγγελματική σχέση που γίνεται ή όχι με το Δημόσιο.


Η υπόθεση είναι η εξής: Ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης είναι βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας με σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο, αλλά και μάχιμος δικηγόρος στη Βέροια. Έχει διατελέσει βουλευτής από το 2007 μέχρι το 2009 και από το 2012 μέχρι το 2015, ενώ επανεκλέχθηκε και στις τελευταίες εκλογές του Ιουλίου του 2019. Από τον Ιανουάριο του 2018 έχει προσληφθεί στο δήμο Βέροιας ως έμμισθος δικηγόρος και διορίστηκε με ΦΕΚ σε οργανική θέση του δήμου.Στην απόφαση της 5ης Ιανουαρίου του 2018 την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αναφέρεται ότι: «Προσλαμβάνουμε ως Δικηγόρους σε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις του Δήμου Βέροιας, με σχέση έμμισθης εντολής, τους παρακάτω Δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, σύμφωνα με το αριθμ. 10/2017 πρακτικό συνεδρίασης της επιτροπής του άρθρου 43 του ν.4194/2013 όπως ισχύει για την πλήρωση δυο θέσεων δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής στο Δήμο Βέροιας το οποίο δημοσιεύτηκε στις 15-12-2017. Από τους δυο δικηγόρους ο ένας είναι ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Αντικείμενο της απασχόλησής του είναι η νομική υποστήριξη του δήμου Βέροιας και ο προσληφθείς θα υπάγεται οργανικά στο δήμο Βέροιας και θα αμείβεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις. 
 


Επομένως, ο κ. Τσαβδαρίδης, ανήκει οργανικά στο τακτικό προσωπικό της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και απολαμβάνει όλων των προνομίων και δικαιωμάτων που έχουν οι τακτικοί μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι. Αλλά κατά πόσο νόμιμο και ηθικό είναι ένας εκλεγμένος βουλευτής να απολαμβάνει και τη βουλευτική αποζημίωση και τον δημοτικό μισθό από τον Δήμο; Ο έμμισθος δικηγόρος του Δήμου είναι, εκ του νόμου, έμμισθος δημόσιος λειτουργός και αν θέλει να είναι υποψήφιος Βουλευτής θα πρέπει να καταθέσει παραίτηση από τη θέση του στο Δήμο. Αν δεν εκλεγεί επιστρέφει κανονικά στη θέση του.

Όμως όπως ο ίδιος επισήμανε στο pagenews «είναι απολύτως νόμιμο και ηθικό και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Είναι νομικός σύμβουλος και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Είναι επομένως και νόμιμο και ηθικό».

Κάτι που είναι επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Τσαβδαρίδης παίρνει άδεια από τον Δήμο Βέροιας για μετακινήσεις από τη θέση του ενώ φέρεται να αμοίβεται με 2.505,30 ευρώ μισθό τον μήνα από τον Δήμο Βέροιας όπως φαίνεται από την απόδειξη πληρωμής που παρουσιάζεται παρακάτω. 
 


Πηγή: pagenews.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *