Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Επιμελητήριο Πέλλας: Οριζόντια εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους κλάδους

Μέσα σε αυτή τη πρωτοφανή υγειονομική κρίση που μετεξελίσσεται σε 2η οικονομική κρίση μέσα σε λίγα χρόνια καλούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες να σταθούν και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χωρίς να υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί η διάρκεια αλλά και οι επιπτώσεις της.

Η Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού κινήθηκε ταχύτατα και έβγαλε σειρά μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών. Ειδικά η χθεσινή δέσμη μέτρων κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με τα όσα έχει ανακοινώσει αλλά θα πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα με την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους κλάδους της εθνικής μας οικονομίας αφού είναι η ορθότερη και ίσως η μόνη επιλογή για την στήριξη της.

Όλες οι επιχειρήσεις της χώρας πλήττονται εξίσου με τις υπόλοιπες κατηγορίες επιχειρήσεων που έχουν εφαρμοστεί τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας τους αφού με το κλείσιμο των επιχειρήσεων οι μεταποιητικές και κατ’ επέκταση όλες οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης πλήττονται καθώς δεν μπορούν να προωθήσουν τα παραγόμενα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στα καταστήματα λιανικής και στις λοιπές επιχειρήσεις που αναστάλθηκε η λειτουργία τους.

Με συντονισμένες κινήσεις από όλη την επιμελητηριακή κοινότητα κατατέθηκαν οι προτάσεις και τα αιτήματα για:

• Οριζόντια εφαρμογή των νέων μέτρων σε όλους της κλάδους της εθνικής Οικονομίας
• Εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν την παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες
• Ιδιαίτερη στήριξη στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες και είναι οι οικονομικά πιο αδύνατες σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες, μέσω έκτακτων ενισχύσεων τόσο για τις απώλειες στο κύκλο εργασιών, όσο και στην επιδότηση των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης
• Άμεση ενεργοποίηση δράσεων του ΕΠ.ΑΝ.ΕΚ. που στοχεύουν στην προώθηση της τηλεργασίας, της ψηφιακής αναβάθμισης του επιχειρείν, της ανάδειξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών υπηρεσιών.
• Αναστολή διακοπής στις παροχές ρεύματος, υδροδότησης και τηλεπικοινωνιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή μη πληρωμής λογαριασμών για 4 μήνες σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις.
• Αναστολή πληρωμών για 3 μήνες για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στις 120 δόσεις.
• Αναστολή δόσεων όλων των δανείων (επιχειρηματικών και προσωπικών)
• Αναστολή Ασφαλιστικών εισφορών για τουλάχιστο 3 μήνες.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες πρέπει να υπάρξει έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει υγιείς και ανταγωνιστικούς για να δούμε με αισιοδοξία το αύριο της χώρας μας. 

Σήμερα πρέπει όλοι μας να αναδείξουμε το ελληνικό φιλότιμο και τον ανθρωπισμό μας, προκειμένου να αντέξουμε και να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες συμπολιτών μας, αλλά και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για την οικονομία και την ελληνική οικογένεια που τόσα έχει υποστεί από την πολυετή οικονομική κρίση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *