Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει στην «Ώρα της Γης». Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

Η λήψη μέτρων και η προφύλαξη όλων μας από τις επιπτώσεις της διασποράς

της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας.

Οφείλουμε, κάθε φορά, να τονίζουμε και να ευχαριστούμε όλες κι όλους όσοι βρίσκονται στις επάλξεις από οποιαδήποτε θέση για την προστασία της υγείας και της πατρίδας μας και φυσικά για τη στήριξη και την προαγωγή της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Ωστόσο, δεν παραλείπουμε να εφαρμόζουμε δράσεις που σχετίζονται και με άλλα ζητήματα, όπως η προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Το Σάββατο, λοιπόν, 28 Μαρτίου 2020, κάτω από το συντονισμό του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, η διεθνής κοινότητα καλείται να συμμετάσχει στην περιβαλλοντική δράση η «Ώρα της Γης». Την ημέρα αυτή και για μια ώρα, δηλαδή από τις 20:30΄ έως τις 21:30’ καλούμαστε να σβήσουμε τα φώτα στο σπίτι μας.

Με τον τρόπο αυτό δηλώνουμε και στέλνουμε το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών είναι υπόθεση όλων μας. Η ορθολογική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, είτε παράγεται από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είτε παράγεται από αειφόρες πηγές, μιας και οι ανάγκες για ενέργεια θ΄αυξάνονται διαρκώς, αποτελεί πράξη ευθύνης κι αμοιβαιότητας αφού την ενέργεια που μπορεί κάποιοι να σπαταλούν, κάποιοι συνάνθρωποι μας μπορεί να την έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης» καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν κι αυτοί σβήνοντας τα φώτα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους κανόνες πρόληψης κι ασφάλειας. Ο Δήμος μας θα κρατήσει σβηστή τη φωτεινή επιγραφή του Δημαρχείου.

Όλοι μας γνωρίζουμε τρόπους και μέσα για την ορθολογική χρήση της ενέργειας, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των ηλεκτρικών συσκευών που κρατάμε σε αναμονή επί ώρες και χωρίς λόγο. Τα εφαρμόζουμε, λοιπόν, χωρίς καθυστέρηση ή αναβολή.

Και βεβαίως μ΄ ελπίδα και αισιοδοξία «Μένουμε σπίτι» για να βγούμε υγιείς, ενωμένοι και πιο δυνατοί!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *