Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Εμετικό πανό λίγο πριν την είσοδο της Αριδαίας - Κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν την τοπική μας κοινωνία (Εικόνες)


Συντάκτης: Τσίμας Αλέξανδρος


Από νωρίς το πρωί, οι διερχόμενοι οδηγοί με κατεύθυνση την Αριδαία στο ύψος της διασταύρωσης προς Χρυσή, έγιναν μάρτυρες μιας εικόνας που ξυπνά μνήμες από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, τις οποίες κάποιοι επιζητούν να αναβιώσουν ξανά.

Ένα πανό με το εμετικό περιεχόμενο "Κρεμάλα στους εθνοπροδότες του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ" είχε αναρτηθεί στον παρακείμενο λόφο, θυμίζοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο σε όλους μας, πως η διαφύλαξη των Δημοκρατικών μας αξιών, απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση από όλους τους Δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες του τόπου μας.






Το σημείο που επιλέχθηκε για την τοποθέτηση του δεν είναι τυχαίο, μιας και όλοι οι επισκέπτες προς τα Λουτρά Πόζαρ και τη γύρω περιοχή διασχίζουν το συγκεκριμένο δρόμο, για να φτάσουν στον προορισμό τους. 

Να σημειωθεί πως είναι η τρίτη φορά που αναρτάται πανό με διχαστικό ή εθνικιστικό περιεχόμενο στην περιοχή της Αριδαίας το τελευταίο διάστημα. Η αρχή είχε γίνει με πανό που αναρτήθηκε παραμονές της παρέλασης την 28η Οκτωβρίου και ηρωοποιούσε τον Κ. Κατσίφα, ενώ το παράδοξο σε αυτήν την περίπτωση ήταν πως ολόκληρη η μαθητική παρέλαση έγινε κάτω από τη σκιά του συγκεκριμένου πανό, υπό την ανοχή της Δημοτικής Αρχής. 

Όλα αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που το 85% των εργαζομένων βλέπουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να αυξάνονται, τη στιγμή που οι νέοι αυτής της χώρας θα πάρουν σύνταξη στα 72 τους χρόνια σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό Βρούτση, τη στιγμή που η Ελληνική εξωτερική πολιτική έχει βαλτώσει και οδηγείται από αποτυχία σε αποτυχία, τη στιγμή που η αστυνομική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και διαχέεται σταδιακά από την πρωτεύουσα προς την περιφέρεια όπου και όταν απαιτείται, τη στιγμή που ξετυλίγεται μέρα με την ημέρα το νεοφιλελεύθερο πλάνο της κυβέρνησης στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση και στα εργασιακά, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη η εργαλειοποίηση της κρίσης στα σύνορα του Έβρου με σκοπό το ξέσπασμα ενός εθνικιστικού παροξυσμού, παρόμοιου ίσως και χειρότερου με αυτόν που ζήσαμε κατά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία πλέον τιμούν και ζητούν να εφαρμοστεί, όσοι έσχιζαν τα ιμάτια τους εναντίον της τότε.

Η πολιτική που εφαρμόζεται και η κάλυψη που προσφέρεται σε περιπτώσεις αυταρχισμού, σε συνδυασμό με τη μιντιακή κυβερνητική παντοδυναμία η οποία προσφέρει απλόχερα φόβο και πανικό, δημιουργούν ένα περιβάλλον πολύ εύφορο για κάθε είδους νοσταλγούς: νοσταλγούς στρατοπέδων συγκέντρωσης, νοσταλγούς μαζικών εκτελέσεων πολιτικών αντιπάλων, νοσταλγούς του δοσιλογισμού, όλα αυτά στο όνομα ενός υποτιθέμενου αγνού πατριωτισμού. Μόνο που αυτός ο αγνός πατριωτισμός, είναι απλά ένας μισαλλόδοξος εθνικισμός, από αυτούς που και η Ελλάδα έχει ζήσει πολύ έντονα δυστυχώς, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν της. 




ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *