Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών: Κάλεσμα για την πανελλαδική μέρα δράσης στις 28 Απρίλη

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ενώνει τις δυνάμεις της με τα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα στις 28 Απρίλη για να δυναμώσουν οι φωνές μας και μαχητικά να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, αλλά και να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Όπως δηλώσαμε την συμπαράσταση μας στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, της ΟΕΝΓΕ, στις 7 Απρίλη και των εμποροϋπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ στις 15 Απρίλη, συνεχίζουμε αναδεικνύοντας την αξία της κοινής μας δράσης με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους Αγροτικούς Συλλόγους. Αυτήν την κοινή δράση δυναμώνουμε με τη συμμετοχή μας στις δραστηριότητες που ξεδιπλώνονται στις 28 Απρίλη σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή.

Το προηγούμενο διάστημα ξεγυμνώθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική στερεί από εμάς και τις οικογένειές μας διαχρονικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στερεί την πρόληψη, στερεί τις κλινικές, τα εργαστήρια, τα χειρουργεία, καθώς η λειτουργία όλων έχει ανασταλεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Υποχρεώνει τις έγκυες να πληρώνουν αδρά στον ιδιωτικό τομέα για τις αναγκαίες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου αφού τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων μαιευτικών κλινικών έχουν κλείσει. 

Προβάλλουν την ατομική μας ευθύνη για να κρύψουν ότι αφήνουν τις οικογένειες μας έρμαια των επιχειρηματικών ομίλων. 

Όμως η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας την κρίση.

Η κυβέρνηση ρίχνει στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της επιδημίας, την ώρα που παίρνει μέτρα για να ενισχύσει και να διευκολύνει τη μεγαλοεργοδοσία. Τα προνόμια που χάρισε η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους δεν περιορίζονται στις φοροαπαλλαγές, στην αναστολή πληρωμών για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις ρυθμίσεις. Τους άναψε και το πράσινο φως, για να πετάξουν χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ανεργία, για να επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, για να δουλεύουμε πιο εντατικά, χωρίς δικαιώματα, για να μας επιβάλουν την τηλεργασία που σημαίνει 24ωρη σκλαβιά. Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να αυξάνει την εκμετάλλευσή μας.

Δεν θα τους αφήσουμε!

Δεν θα μας κλείσουν το στόμα παίρνοντας μέτρα καταστολής και ποινικοποιώντας τους αγώνες των εργαζομένων. Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαχείριση της κρίσης.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την “ευέλικτη” εργασία που βάζει σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν συμβιβαζόμαστε να είναι οι ανάγκες μας στο περιθώριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι και όλες σταθερή δουλειά με ικανοποιητικό εισόδημα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο και δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.

Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωράει σε μια κοινωνία που έχει για θεό το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές. 

Παίρνουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *