Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας για το άνοιγμα σχολείων - κάμερες

Oι γονείς έχουμε φωνή ,

Το νομοσχέδιο να επιστραφεί…


Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλουμε ομόφωνα το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να φέρει σε συζήτηση, εν μέσω πανδημίας και προβλέπει ανάμεσα σε άλλα:


Αύξηση αριθμού μαθητών σε Δημοτικό – Νηπιαγωγείο στους 26, ελάχιστο όριο μαθητών για τη συγκρότηση τμήματος 20 και 16 αντίστοιχα , άρα συμπτήξεις τμημάτων , μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.


Λύκειο εξεταστική αρένα. Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων από την Α’ Λυκείου (αντιπαραθέτουμε την εμπειρία της συντριπτικής αύξησης της σχολικής αποτυχίας στο πρόσφατο παρελθόν, όταν εφαρμόστηκε).


Ανώτατο όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ τα 17 χρόνια: περιορισμοί και αποκλεισμοί μαθητών από την ειδικότητα επιλογής τους .


Κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και μαθητών. Χυδαίο ανταγωνισμό.

Λέμε ΟΧΙ στο μάθημα - τηλε SHOW!!!!

Με το μέτρο αυτό διαλύει κάθε έννοια παιδαγωγικής σχέσης, δεσμών, αλληλεπίδρασης, ελευθερίας, εμπιστοσύνης, γνώσης. Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα προκειμένου να ανταποκριθούν στην παρακολούθηση τους από κάθε είδους “μάτι” που έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μένουμε σιωπηλοί !!!!

Θα είμαστε σε κάθε σχολείο να διεκδικούμε μέτρα που θα εξασφαλίζουν την υγεία των παιδιών μας

Διεκδικούμε να δώσουν ΤΩΡΑ ΛΕΦΤΑ για την ΠΑΙΔΕΙΑ για ένα δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σχολείο, για σχολική στέγη και μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να είναι σε ετοιμοτητα να να συμμετέχουν μαζικά στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την

Τετάρτη 13 Μάη, στις 13.00 μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ,

με όλα τα μέσα προστασίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *