Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Τ.Ε.Πέλλας του ΚΚΕ - Καταγγέλλει τις ενέργειες εναντίον λεωφορείων με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών στην Π.Ε.Πέλλας

Καταγγέλλει τις ενέργειες εναντίον λεωφορείων με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών στην Π.Ε.Πέλλας


Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις χθεσινές ενέργειες εναντίον δύο λεωφορείων με οικογένειες (57 άνθρωποι) προσφύγων και μεταναστών που μεταφερόταν για να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία της Άρνισσας και της Παναγίτσας και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ιδιοκτήτη του ενός ξενοδοχείου και ενός δημοσιογράφου τοπικού μέσου καθώς και εκτεταμένες καταστροφές στα δύο ξενοδοχεία.

Ο λαός της περιοχής πρέπει να κατανοήσει πως η φτώχεια, η εκμετάλλευση και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Είναι οι συνέπειες των πολιτικών που ακολουθούνται πιστά διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις (σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ) και τα κόμματα που υποστηρίζουν την "ευρω-ενωσιακή προοπτική" και την εφαρμογή όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων.

Δεν είναι επιλογή των προσφύγων - μεταναστών να ζουν σε ξενοδοχεία, σε hotspot ή σε κλειστά κέντρα κράτησης. Είναι η εφαρμογή Συνθηκών και Συμφωνιών που τους εγκλωβίζουν. Είναι αυτές οι πολιτικές που επιτρέπουν στην κυβέρνηση της Τουρκίας να παίζει με τις ζωές τους και τις αγωνίες τους. Είναι αυτές οι πολιτικές που ευθύνονται για τους εκατοντάδες νεκρούς, για την ανασφάλεια και την αγανάκτηση που κυριεύει τους κατοίκους των νησιών.


Καλούμε το λαό της περιοχής να σκεφτεί πως:

Ο πραγματικός εχθρός των εργατών και των βιοπαλαιστών όλου του κόσμου είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη δουλειά και το μόχθο του, για να αυγαταίνουν τα πλούτη τους.

Η ενότητα του λαού δεν βρίσκεται στα καλέσματα "ομοψυχίας" για να γίνει επίδειξη δύναμης πάνω σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους από αυτόκλητους υπερασπιστές της χώρας μας ή με φωνές μισάνθρωπων που μιλούν για εκτοπισμούς των προσφύγων σε ξερονήσια.

Χτίζεται στους αγώνες και στην πάλη απέναντι στις κυβερνήσεις και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Ο ελληνικός λαός έχει ζήσει στο πετσί του την προσφυγιά, τους πολέμους, τις κρίσεις και την εκμετάλλευση, έχει υψηλές αξίες και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες με αγώνες και προσφορές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες της περιοχής να απομονώσουν τέτοιες αντιδραστικές φωνές του εθνικισμού, να απομονώσουν όσους σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού στις γραμμές του εργαζόμενου λαού.

Να βάλουν στο περιθώριο επικίνδυνες θεωρίες για "ανοιχτά σύνορα" που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών και τη διάλυση χωρών.

Ο λαός μας έχει υψηλές αξίες και ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αλληλεγγύη. Ξέρει να την εκφράζει και να την προσφέρει με την πάλη του. Μπορεί να διακρίνει τον πραγματικό ένοχο, να στοχεύει στους πραγματικούς θύτες και όχι στα θύματα.


Η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ απαιτεί άμεσα:

• Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο σε δημόσιους, ανοιχτούς ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

• Να θεσπιστούν γρήγορες και σύμφωνες με τη Συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου για εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας, να καταργηθούν οι διατάξεις που υπονομεύουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και που διαδοχικά ψηφίζουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με βάση τις Οδηγίες της ΕΕ.

• Να δημιουργηθούν ιατρεία, εξοπλισμένα και στελεχωμένα με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στις δομές φιλοξενίας και να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Να πραγματοποιηθούν έγκαιρα τεστ για τον κορονοϊό σε πρόσφυγες και μετανάστες.

• Να κατοχυρωθεί η πλήρης πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, χωρίς αποκλεισμούς.

• Να στηριχθεί άμεσα το Νοσοκομείο Έδεσσας και το Κέντρο Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Το προσφυγικό δε λύνεται χωρίς αμφισβήτηση της πολιτικής ΕΕ και ΝΑΤΟ

• Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και τη χώρα.

• Καμία φυλακή για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας

• Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τη χώρα, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για μεταφορά στις χώρες προορισμού τους, απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου.Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *