Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ανακοινώσεις Δήμου Αλμωπίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ ΑΡΙΔΑΙΑΣ & ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ


Λόγω των ειδικών συνθηκών και των μέτρων για τη μη εξάπλωση του Covid - 19, όπως αυτά ανακοινώθηκαν και εφαρμόζονται, ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας ότι:

Αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΕΠ Εξαπλατάνου από σήμερα 17-11-2020 έως και την 30-11-2020.

Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Αριδαίας ως εξής: Από Δευτέρα έως και Σάββατο, τις ώρες 7:30 – 14:00.

Υπενθυμίζεται ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών, από το ΚΕΠ Αριδαίας, είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση και το κλείσιμο ραντεβού και μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.

Αφού εγκριθεί το ραντεβού, οι πολίτες λαμβάνουν με SMS την σχετική έγκριση μετακίνησής τους, προς το ΚΕΠ Αριδαίας.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή προηγούμενων περιστατικών, εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κάδους απορριμμάτων, εξαιτίας της ρίψης στάχτης από τις εστίες θέρμανσης, παρακαλούμε, ενόψει της χειμερινής περιόδου, να αποφεύγεται η απευθείας ρίψη στάχτης στους κάδους.

Επισημαίνουμε, ότι πρόκειται για μια πράξη που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους στους συνοδούς των απορριμματοφόρων, που ενδεχομένως δεν αντιληφθούν έγκαιρα τις εστίες που σιγοκαίνε μέσα στους κάδους και προχωρήσουν στην αποκομιδή. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καταστροφής τόσο των κάδων απορριμμάτων, όσο και του ίδιου του απορριμματοφόρου είναι τεράστιος.

Εφιστούμε την προσοχή και υποδεικνύουμε σε όλους τους πολίτες να αφήνουν τουλάχιστον μία ημέρα την στάχτη μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια να την απορρίπτουν στους κάδους.

Παράλληλα, οι χρήστες θερμαντικών μέσων (π.χ. τζακιών, σομπών κτλ), που παράγουν ως κατάλοιπο στάχτη, μπορούν κάλλιστα να τη χρησιμοποιούν ως λίπασμα στις αυλές ή στους κήπους στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *