Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Γιάννης Σηφάκης: Όταν άλλοι δούλεψαν και κατάφεραν και άλλοι διαγκωνίζονται και αυτοπαινεύονται ως συνήθως …


Καλύτερα να μας πουν γιατί για τα αθλητικά έργα που είχαν ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η κατασκευή τους και τώρα …. ξαναυπογράφονται..

Είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τα αθλητικά έργα είναι έμπνευσης και σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του ΄18 με 50 εκ. ευρώ και λόγω της μεγάλης ζήτησης μέχρι τον Μάη του ΄19 έφθασε 150 εκ. + ΦΠΑ πανελλαδικά. Ζητήθηκαν από όλους τους Δήμους προτάσεις που προτεραιοποιήθηκαν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Ακολουθούν δύο δελτία τύπου όταν τα έργα αποφασίστηκαν και εντάχθηκαν στον Φιλόδημο:

Το ένα ΔΤ από την συνάντηση του πρώην βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και του Πέτρου Τσαρκνιά με τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και το άλλο ΔΤ μετά από συνάντηση του Γιάννη Σηφάκη με τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.


Γιάννης Σηφάκης: Μεγάλα αθλητικά έργα στην Πέλλα από το πρόγραμμα "Φιλόδημος 6" σε ΑΛΜΩΠΙΑ , ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ , ΕΔΕΣΣΑ , ΣΚΥΔΡΑ

Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 6 μεγάλα αθλητικά έργα σε όλη την Πέλλα με 1.791.000,00 € όπως ακριβώς τα είχε ανακοινώσει ο βουλευτής ( 2 στην Αριδαία, 2 στην Έδεσσα, 1 στην Σκύδρα και 1 στα Γιαννιτσά)

Ο Γιάννης Σηφάκης συνεργάστηκε στενά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό για την προτεραιοποίηση των έργων.

Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αλμωπίας και της Ένωσης ομίλων αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας Πέτρος Τσαρκνιάς.

Συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται:

ΑΡΙΔΑΙΑ

1. Ανακατασκευή γηπέδου Αριδαίας με φυσικό χλοοτάπητα 83.979,48 ευρώ

2. Κατασκευή και Συντήρηση Γηπέδων Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Αντισφαίρισης στην Αλμωπία 264.291,4 ευρώ.

ΕΔΕΣΣΑ

1. Ανακατασκευή γηπέδου Έδεσσας με φυσικό χλοοτάπητα 79.628,62 ευρώ

2. Κλειστό γυμναστήριο Βεγορίτιδας και βοηθητικοί χώροι 520.338,98 ευρώ

ΣΚΥΔΡΑ

1. Εργασίες συντήρησης και επισκευής του στίβου του γηπέδου Σκύδρας, καθώς και αντικατάσταση κουφωμάτων στο κλειστό γυμναστήριο Σκύδρας 531.713,92 ευρώ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

1. Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Γιαννιτσών 311.295,80 ευρώ.Γ. Σηφάκης: Σημαντικές χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους της Πέλλας

100πλάσιες οι χρηματοδοτήσεις 2015-18 από 2012-14

Εξαιρετικά σημαντικές χρηματοδοτήσεις του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στους Δήμους της Πέλλας - Δίκτυο ύδρευσης της Αριδαίας και οικισμών με 2.707.926,18 € , ΔΕΥΑ Σκύδρας με 1.228.517, 74€ και αγροτικοί δρόμου Δ. Πέλλας με 868.000,00 € από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Ακολουθούν χρηματοδοτήσεις 5 τουλάχιστον αθλητικών έργων στην Πέλλα από το νέο πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων στα πλαίσια του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ συνολικού προϋπολογισμού περί τα 1.500.000,00 € ( χλοοτάπητας Έδεσσαϊκού ( 79.000,00€), κλειστό Άρνισσας ( 520.000,00 €) , χλοοτάπητας Αλμωπού ( 84.000,00 €) , γήπεδα αντισφαίρισης και συντηρήσεις γηπέδων αντισφαίρισης και καλαθοσφαίρισης Αλμωπίας ( 265.000,00 €) , ριζική αναβάθμιση σταδίου Σκύδρας ( 530.000,00 €) , φωτισμός Δημοτικού σταδίου Γιαννιτσών 150.000,00 €).

Εκατόν είκοσι φορές πάνω η χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας την περίοδο 2015-2018 σε σχέση με την περίοδο 2012-2014

Οι Δήμοι της Πέλλας χρηματοδοτούνται με αυτό τον τρόπο πρώτη φορά στην ιστορία τους. Όλες οι μελέτες που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους στο ΥΠΕΣ έχουν χρηματοδοτηθεί, μηδεμιάς εξαιρουμένης.

Στην Αριδαία μετά το μεγάλο έργο της αποχέτευσης χρηματοδοτείται και το μεγάλο έργο της ύδρευσης με αντικατάσταση του παλαιού δικτύου που είχε διάφορα προβλήματα. Ακόμη χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης σε οικισμούς της Αλμωπίας και της Σκύδρας.

Ακόμη σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Πέλλας.

Συνολικά η χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας ( πέραν των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ) ήταν μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ ( λειψυδρία και θεομηνίες) από το 2012-2014 και περί το 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το 2015-2018.

Τι να συζητήσει κανείς;

Αποδεικνύεται περίτρανα η εμπιστοσύνη και η στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι ο θεσμός ο πιο κοντινός στον πολίτη που μπορεί να ενεργοποιήσει τις πιο ζωντανές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, την κοινωνική προστασία και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ακόμη η αλλαγή των κριτηρίων για την χορήγηση των ΚΑΠ που πλέον δεν γίνεται μόνο με τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και με κριτήρια ορεινότητας, έκτασης, οικονομικής κατάστασης των δήμων κλπ διευκολύνει σημαντικά τους δήμους της επαρχίας και φυσικά της Πέλλας.

Σημαντική υστέρηση των Δήμων της Πέλλας στην ωρίμανση μελετών αρδευτικών έργων καθώς και έργων αγροτικής οδοποιίας για τα οποία θα μπορούσε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση αν υπήρχαν ώριμες μελέτες.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *