Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ενημέρωση Δημάρχου Αλμωπίας προς τους αγρότες του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με τις ενέργειες για το θέμα των αποζημιώσεων


Έγινε αυτοψία προσωπικά από εμένα σε πάρα πολλά αγροκτήματα με διάφορες καλλιέργειες, που έχουν υποστεί ζημιές από τους πρόσφατους παγετούς .Έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ προκειμένου να έχει εικόνα για τον Δήμο μας. Ακόμη, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές του Ν. Πέλλας.

Όπως είδατε όλοι, προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την καλύτερη ενημέρωση των αρμόδιων υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και σοβαρά αντιμετωπίζεται. Σίγουρα δεν πρόκειται να παίξουμε με την υπομονή του κόσμου και τα προβλήματα που δημιούργησε ο παγετός. Σίγουρα δεν θα ακούσετε λόγια, μόνο και μόνο για να δηλώσουμε πολιτική παρουσία, δεν το έχουμε ανάγκη, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Σίγουρα δεν θα ακούσετε υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση. Δεν είναι θέμα μόνο του ΕΛΓΑ. Το ύψος της ζημίας είναι τεράστιο και η όποια λύση θα δοθεί κεντρικά, οπότε οι κατηγορίες από επίδοξους «δημάρχους» απλά πέφτουν στο κενό.

Το τονίζω και πάλι: Ούτε αδιαφορία υπάρχει, ούτε την παρτίδα την έσωσαν άλλοι, λες και παίζουμε παιχνίδι. Το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό για οποιαδήποτε διευκρίνηση και ενημέρωση. Αν παρόλα αυτά, έχει περισσότερο κύρος το κάθε blog, και όχι τα επίσημα χείλη, εντάξει…

Τα προβλήματα του Δήμου Αλμωπίας και του Νομού Πέλλας έχουν φτάσει στα πιο επίσημα αυτιά, με τον πιο επίσημο τρόπο. Διαβάστε τις ανακοινώσεις των Βουλευτών. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αν είναι και καλοπροαίρετη.

Τώρα, επειδή όλοι μιλάνε εκ του ασφαλούς, προτείνουν πράγματα τα οποία έχουν μεγάλο κόστος. Γνωρίζετε ότι η θεωρία από την πράξη απέχει, απλά για να έχουμε παρουσία στην πολιτική όλοι βγαίνουν να προτείνουν και από κάτι. Όπως και να ´χει η λύση θα δοθεί κεντρικά και πιστεύω θα ανακοινωθεί σύντομα, αφού πρώτα υπολογιστεί το κόστος και το βασικότερο, από πού θα βρεθούν τα χρήματα.

Επειδή όλοι εδώ ζούμε και υποθέτω πως θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, ας μην καταδικάζουμε με περισσή ευκολία τις ενέργειες και προσπάθειες που γίνονται. Οι λογικές του τύπου «πουλάω ελπίδα»,παίζω με τον πόνο των αγροτών χρόνια τώρα, κατηγορώ για να επιβιώσω, ειλικρινά, το 2021 δεν έχουν θέση, γιατί πολύ απλά είμαι κι εγώ αγρότης κι εμείς οι αγρότες έχουμε πλέον γνώση, γνώμη, κρίση και άποψη.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *