Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

«Παραμύθια από την Έδεσσα και την περιοχή της» Νέο βιβλίο από τον Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος»


Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ).

Το βιβλίο με τίτλο «Παραμύθια από την Έδεσσα και την περιοχή της» περιέχει 50 παραμύθια όπως τα διηγήθηκαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους. Καταγραφή - επιλογή παραμυθιών: Καίτη Τζώγα – Βέττα. Επίμετρο-κατάταξη: Αίγλη Μπρούσκου, η οποία ασχολείται, μεταξύ των άλλων, ερευνητικά και έχει δημοσιεύσει μελέτες για τα λαϊκά παραμύθια και την αφήγηση. Εικονογράφηση: Ιωάννης Α.Πρώιος. Εκτύπωση-βιβλιοδεσία: Στ.Βαγουρδής ΑΒΕΕ στην Έδεσσα.

Στο βιβλίο η κ.Αίγλη Μπρούσκου κατατάσσει τα παραμύθια αυτά στον διεθνή κατάλογο ATU. Η διεθνής αυτή ταξινόμηση των Aarne – Thompson και Uther (ATU), όπως λέγεται από τα ονόματα των βασικών συντακτών της, αποτελεί μέχρι σήμερα τη μόνη κοινή γλώσσα σε διεθνές επίπεδο μεταξύ των ειδικών του παραμυθιού.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Πληροφορίες: megasalexandrosedessas@gmail.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *