Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Δήμαρχος Γιάννου κατά παντός υπευθύνου εκτός του ίδιου του εαυτού του!


Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τις εξελίξεις στο μείζον ζήτημα της Εθνικής Οδού έπειτα από τις αποτυχημένες απόπειρες ένταξης της στο ταμείο ανάκαμψης.


Ο κ.Γιάννου σε μία από τις γνωστές του «επελάσεις»

α) έβαλλε κατά του πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη για τον οποίο ανέφερε ότι «φάγαμε παραμύθι το 2017 ενώ μας το υποσχέθηκε»

β) κατά των βουλευτών και του αντιπεριφερειάρχη μιλώντας για «πολιτικό νταλαβέρι με το ταμείο ανάκαμψης»

γ) κατά του περιφερειάρχη κ.Τζιτζικώστα για έγγραφο που δεν του απάντησε λέγοντας φράσεις όπως «με υποσχέσεις δεν μπορούμε να συνεχίσουμε» και «η περιφέρεια πήρε 70% λόγω κάποιων υποσχέσεων που πρέπει να υλοποιήσουν αν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι Τζιτζικώστας και βουλευτές».


Έτσι, για άλλη μία φορά, ο κ.Γιάννου έρχεται να παίξει το ρόλο του γνωστού σε όλους από την καθημερινή μας ζωή τύπου, ο οποίος παρακολουθεί άπραγος εξ αποστάσεως και έρχεται εκ των υστέρων να παραστήσει τον «εγώ σας τα έλεγα»!


Ο εκ των υστέρων Δήμαρχος με αυτόν τον τρόπο έχασε το Πανεπιστήμιο της Έδεσσας, το Ξενία, άφησε να καταστραφούν το Κανναβουργείο και οι Κατασκηνώσεις της Σωτήρας ενώ δεν κατάφερε να διαδραματίσει επί 11 χρόνια κανένα ρόλο στο Χιονοδρομικό, στο Μουσείο και στην Εθνική Οδό.


Ως αυτό το σημείο είναι όλα γνωστά! Από εδώ και πέρα ανέλαβαν δράση οι σωματοφύλακες.


Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, γνωρίζοντας ότι όσο μεγαλύτερη φόρα παίρνει ο Δήμαρχος τόσες μεγαλύτερες κωλοτούμπες ακολουθούν (όπως στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο μας), αφαίρεσε το λόγο από τον επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννη Τσεπκεντζή κρυπτόμενος πίσω από τον κανονισμό των συνεδριάσεων.


Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση αφού έτυχε της εμπιστοσύνης και της Κοινωνίας σε Κίνηση για να επιτελέσει το ρόλο του αντικειμενικά και όχι για να προστατεύει το Δήμαρχο κάθε φορά που τα πολιτικά επιχειρήματα του εξαντλούνται. Πολύ περισσότερο όμως οφείλει να συνδράμει στην ανάπτυξη της συζήτησης ώστε ο πολίτης να βγάζει συμπεράσματα ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν πια προκαλέσει την αγανάκτηση όλων μας!


Η εικόνα του κ .Γιάννου να μην απαντά σχεδόν σε τίποτα και να αναζητά σανίδα σωτηρίας σε 3-4 συμβούλους ακόμα και σε προέδρους τοπικών συμβουλίων (όπως στην οικολογική καταστροφή που συντελείται στη Λίμνη Βεγορίτιδα) ή να επιρρίπτει ευθύνες μονίμως στις υπηρεσίες είναι αποκαρδιωτική!


Συνοψίζοντας:
1) οι προσωπικές εσωκομματικές στρατηγικές του κ.Γιάννου δεν είναι αποδεκτές στο θέμα της Εθνικής Οδού αφού χρειαζόμαστε συμμάχους!

2) οι αοριστίες του τύπου θα σας «ενημερώσω» προκειμένου να πάρει μερίδιο επιτυχίας σε ενδεχόμενη λύση δεν μας πείθουν αφού είναι 16 μήνες αδιάφορος.

3) η συστηματική απόπειρα αποποίησης των ευθυνών του έχει υποβαθμίσει τη θέση του ως Δημάρχου της πρωτεύουσας του νομού!

4) οφείλει άμεσα να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση της επιτροπής που θα επισκεφτεί τον πρωθυπουργό!


Η Εθνική Οδός είναι το μεγαλύτερο ζήτημα της Πέλλας και όλοι οι πολιτικοί έχουμε στο μέτρο που μας αναλογεί μερίδιο ευθύνης.


Οι πολίτες, όμω,ς πλέον απαιτούν άμεση λύση χωρίς τακτικισμούς και πισωγυρίσματα και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας!ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *