Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Δήλωση Χρ. Μπατση με αφορμή την αναγνώριση απο το Υπουργείο μειονοτικής «Μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία


Με λύπη μου ενημερώθηκα στις 12/5/2021 σχετικά με την αναγνώριση μιας ΑΜΚΕ που εδρεύει στην Αριδαία από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ψάχνοντας να μάθω, είδα ότι στη σελίδα 35 και με κωδικό 1704 υπάρχει έγκριση για έναν φορέα που αναφέρεται ως «Μακεδονική κίνηση προώθησης της μητρικής γλώσσας», χωρίς τίποτα άλλο.

Ψάχνοντας όμως λίγο παραπάνω, είδα ότι αυτή η ΑΜΚΕ εκπροσωπείται και υπάρχει αλληλογραφία με τον Αρχιμανδρίτη Νίκοδημο Νικολαο Τσαρκνιά NPO της KRSTE MISIRKOV.

Οπότε από την πρώτη στιγμή γεννήθηκαν και κάποια ερωτήματα.

Δεν έψαξε κανείς να μάθει τι εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος Αρχιμανδρίτης.

Πότε έγινε η αίτηση και από ποιο όνομα. Από ποιον ή ποιους ελέγχθηκε η αίτηση. Συγκεκριμένα η αίτηση που κατατέθηκε ηλεκτρονικά σε τι αναφέρεται;

Π.χ. διάδοση μητρικής γλώσσας και έγινε δεκτή;

Αν παρόλα αυτά,με τι μελέτη, που βασίστηκαν οι υπάλληλοι αυτοί και έδωσαν μία τέτοια έγκριση;

Έχουν γνώση της κατάστασης και των προβλημάτων που θα φέρει μία τέτοια έγκριση;

Επειδή προκύπτουν πάρα πολλά ερωτήματα, το θέμα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά. Γιατί, αν υπήρχε παραπλάνηση του υπουργείου, πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση και σίγουρα να μην χρηματοδοτείται μία ΑΜΚΕ που δεν αγαπάει το Έθνος και την Ελλάδα.

Σε ότι με αφορά, η γνώμη μου είναι ότι δεν δίνεις έγκριση, η χρηματοδότηση σε οτιδήποτε, δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνία ενός Εθνους. Διαφωνώ με την απόφαση και όποιον την υποστηρίζει. Πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά η υπόθεση και αν έχουν γίνει λάθη σκοπίμως ή επίτηδες να αποδοθούν και οι ευθύνες.

Τώρα απαιτείται σοβαρότητα και ενότητα από όλους. Δεν πρέπει να γίνουν άλλα λάθη στο συγκεκριμένο θέμα. Θέλω να πιστεύω ότι έγιναν μία φορά και δεν θα συνεχιστούν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *