Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του σχεδίου δράσης «Μαζί σου γίνομαι καλύτερος» στα πλαίσια του έργου ΜΝΑΕ 1oυ Ημερησίου ΕΠΑΛ Αριδαίας Ν. Παπαϊωάννου


Την Παρασκευή 28/5/2021 στις 11.00 π.μ πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» εκδήλωση για την διάχυση των αποτελεσμάτων του σχεδίου δράσης «Μαζί σου γίνομαι καλύτερος» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης» του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά τις αντιξοότητες της φετινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές με την καθοδήγηση και την συνεργασία των καθηγητών τους ολοκλήρωσαν τις δύο υποδράσεις που αφορούν, αφ’ ενός στις Πρώτες Βοήθειες και την αιμοδοσία και αφ’ ετέρου στην αναμόρφωση ενός τμήματος της αυλής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας κ. Βέσκος Δ. και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιάντσης Δ. οι οποίοι συνεχάρησαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την πρωτοβουλία, την δράση και την εργατικότητά τους, ειδικά την δύσκολη αυτή σχολική χρονιά. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής κ. Ράπτης Νικόλαος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του αείμνηστου Γ. Αστρανίδη στην επιτυχημένη παρουσία του σχολείου στο πρόγραμμα ΜΝΑΕ και περιέγραψε τις φετινές δράσεις που η θεματολογία τους κινήθηκε στην θεματική περιοχή «Εθελοντισμός, Περιβάλλον και Πολιτισμός».

Κατόπιν, τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής του σχολείου σε τέτοιες μεγάλες δράσεις όπως είναι το ΜΝΑΕ καθώς δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να υλοποιήσουν έργα αξιοποιώντας τις γνώσεις και τα ταλέντα τους και να έχουν ενεργό ρόλο στα πλαίσια της μαθησιακής διαδικασίας. Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, τονίζοντας πως τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος αυτού, που ξεκίνησε τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2021, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις

-δημιουργήθηκε μια μεγάλη εθελοντική ομάδα που:

Α)ενημερώθηκε από τις εκπαιδευτικούς του Τομέα Υγείας-Πρόνοιαςσε βασικές πρώτες βοήθειες, στην διαδικασία και την μεγάλη αξία της αιμοδοσίας καθώς και στην χρήση εξωτερικού απινιδωτή.

Β)Στην συνέχεια, οι μαθητές ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους με διανομή σχετικών φυλλαδίων και παρουσιάσεων μέσα στην τάξη. Επίσης τοποθετήθηκαν σχετικές αφίσες μέσα στο σχολείο.

Γ)Με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών των τομέων Γεωπονίας και Μηχανολογίας και με την αγορά χλοοκοπτικής μηχανής, εργαλείων , φυτών καθώς και την προσφορά από τον Δήμο πλακών πεζοδρομίου αναμορφώθηκε πλήρως ένα τμήμα της αυλής.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αλμωπίας, ο οποίος στα πλαίσια της συνεργασίας με το σχολείο μας για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης, μας παρείχε πλάκες πεζοδρομίου καθώς και για την αμέριστη στήριξη σε όλες τις πρωτοβουλίες μας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *