Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ενημερωτική συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και θέματα Πολιτικής Προστασίας


Ενημερωτική συνάντηση με τους Προέδρους όλων των Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. 
 
Η συνάντηση ξεκίνησε με την ενημέρωση από το Δήμαρχο Αλμωπίας, Χρήστο Μπάτση σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν. Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πολυξένη Νάνου, έκανε αναφορά στην νέα πολιτική διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, ένα χρόνιο ζήτημα πολλών Κοινοτήτων του Δήμου. Αναλυτικότερη ενημέρωση για τους ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν σε σημεία όλων των χωριών τις επόμενες ημέρες, τη διαχείριση και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, έγινε από τον Προϊστάμενο Καθαριότητας, κ. Γιώργο Ιατρίδη.

Στο δεύτερο σκέλος της συνάντησης, τη σκυτάλη πήρε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας, κ. Απόστολος Κώνστας, ο οποίος ενημέρωσε τους Προέδρους για την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε και την ισχύουσα νομοθεσία, τονίζοντας ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, χρειάζεται τη συνδρομή όλων των Προέδρων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Ακόμη πρόσθεσε, ότι τα μέτρα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά και οποιοδήποτε άναμμα φωτιάς, θα τιμωρείται με πρόστιμο.

Με αφορμή αυτή τη συνάντηση, ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει τους κατοίκους, ότι θα μοιράσει στο επόμενο διάστημα ενημερωτικό υλικό στους Προέδρους των Κοινοτήτων, ώστε να υπάρξει ενημέρωση σε όλους τους κατοίκους τόσο ως προς τη διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, όσο και για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται μέχρι και τις 31/10.

Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση προτάσεων από τους Προέδρους. Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τμηματικά σε τρία γκρουπ και τηρήθηκαν από τους συμμετέχοντες όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *