Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Εισήγηση/τοποθέτηση της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δ.Σκύδρας, Βέργου Ιωάννας, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη λήψη απόφασης για την ματαίωση της Εμποροπανήγυρης 2021


"Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων

Αναμενόμενη καθ’ όλα η απάντηση της αντιπολίτευσης και η απόφασή της να συμμετέχει αυτή τη φορά σε συνεδρίαση δια περιφοράς μόνο και μόνο επειδή αισθάνεται δικαιωμένη, ωστόσο δεν είναι σαφής και πάλι η διαφοροποίηση αυτής από την πρόταση και την εισήγηση της δημοτικής αρχής στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τη λήψη απόφασης για τη διενέργεια ή μη της Εμποροπανήγυρης 2021 αλλά και στη σημερινή, σχετικά με τη ματαίωσή της, τελικά. 
 
Επανερχόμαστε, λοιπόν, επισημαίνοντας ότι αφουγκραζόμενοι την ψυχολογία του συνόλου των πολιτών του Δήμου και όχι μέρος αυτού, και κατέχοντας θέσεις από τις οποίες θα πρέπει να λαμβάνουμε έγκαιρα αποφάσεις και να προχωράμε σε προγραμματισμό και υλοποίησή συγκεκριμένων ενεργειών, προσαρμοσμένων πάντα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οφείλουμε να επαναλάβουμε τα εξής:

Η Δημοτική αρχή σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/06/2021, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας πρόληψης της πανδημίας, όπως επίσης και τις ισχύουσες προϋποθέσεις πραγματοποίησης πανηγυριών και εκδηλώσεων τη συγκεκριμένη εκείνη χρονική στιγμή, δήλωσε τη διάθεσή της να ξεκινήσει τις διαδικασίες πραγματοποίησης της Εμποροπανήγυρης 2021, για τις οποίες απαιτούνταν προετοιμασία, σχεδιασμός, γραφειοκρατικές διαδικασίες και φυσικά χρόνος, όπως επίσης και τον ορισμό των ημερών διάρκειάς της, διαδικασία απαραίτητη έτσι, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν τελικά πραγματοποιηθεί. 
 
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση στις 30/06/2021, δηλώθηκε με σαφήνεια ότι προχωράμε στις διαδικασίες με κάθε επιφύλαξη προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία της ευρύτερης περιοχής, των επισκεπτών και των συμμετεχόντων και παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα ποσοστά εμβολιασμού στην Π.Ε. Πέλλας και τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης της πανδημίας που αλλάζουν συνεχώς. Για τους λόγους αυτούς, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, προχωρήσαμε σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα μέτρα πρόληψης και τη διαφορετική υγειονομική κατάσταση της χώρας και της Π.Ε.Πέλλας, προτείνοντας με λύπη και αίσθημα ευθύνης τη ματαίωση ξεκάθαρα της Εμποροπανήγυρης 2021, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των δημοτών.

Καταλήγοντας, η Δημοτική αρχή σε περιόδους δημοσιονομικά δύσκολες καταθέτει προτάσεις εμπεριστατωμένες και είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις, όπως οφείλει, προκειμένου να δείξει ετοιμότητα και συγχρόνως να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Λυπούμαστε πολύ αν η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων αποτελεί για κάποιους αιτία να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Βέργου Ιωάννα,

Αντιδήμαρχος Δ. Σκύδρας"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *