Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Απάντηση Προκοπίδη Ευάγγελου σε ανάρτηση του Δημάρχου


Στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού «Ενωμένοι για την Αλμωπία» κ. Προκοπίδης Ευάγγελος, απήντησε σε σχετική ανάρτηση του Δημάρχου, που αφορούσε την καταψήφιση του οικονομικού απολογισμού 2020, της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας.

«Με έκπληξη διάβασα σε τοπικό site, ανάρτηση του Δημάρχου στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, όπου με εγκαλούσε γιατί απρόσκοπτα άσκησα το καθήκον μου, ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αλμωπίας και μέλος του Συνδυασμού “Ενωμένοι για την Αλμωπία”, όπου ως Παράταξη, καταψηφίσαμε στην Γενική Συνέλευση της 24ης Σεπτεμβρίου 2021, τον οικονομικό απολογισμό του 2020, της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου του Δήμου Αλμωπίας.

Στη διάρκεια της Γ.Σ., αναπτύξαμε τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας και ζητήσαμε εξηγήσεις επί της ετήσιας Έκθεσης και των πεπραγμένων της Διοίκησης.

Αντί αυτού εισπράξαμε απαξίωση.

Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, δεν απάντησε στα ερωτήματα που θέσαμε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ήταν εξαφανισμένος, παρά τις προτροπές του κ. Χατζηδημητρίου, έστω να εμφανιστεί στην οθόνη και η Οικονομική Σύμβουλος ήταν απούσα από τη διαδικασία.

Αναρωτιέμαι, τι είδους οικονομικός απολογισμός είναι αυτός;

Ως παράταξη, καταθέσαμε τις προτάσεις μας και ασκήσαμε εποικοδομητική κριτική, στα πλαίσια του Κανονισμού και του ρόλου μας, ως μείζων Αντιπολίτευση.

Εισπράξαμε άρνηση και απαξίωση. Παρά την καλή μας πρόθεση, η συμπεριφορά σας, δεν μας επέτρεψε, να έχουμε μια διαφορετική στάση, στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Ίσως νοιώθατε ότι δεν χρειάζεται να απαντήσετε, καθώς είχατε “ εξασφαλισμένη” την ψήφιση του οικονομικού απολογισμού του 2020, που θα επέτρεπε μεταξύ των άλλων, τη διατήρηση των γνωστών “αντιμισθιών”.

Κύριε Δήμαρχε,

δέχθηκα από εσάς μια αήθη και ανοίκεια επίθεση, γιατί καταψηφίσαμε ως Παράταξη τον απολογισμό του 2020, ενώ ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών βοήθησαν στη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων & Εφήβων-Νεανίδων, τον Ιούλιο του 2021 (διαφορετικής οικονομικής περιόδου, του απολογισμού που καταψηφίσαμε).

Κύριε Δήμαρχε, δεν κάνατε χάρη σε κανένα. Κάνατε το αυτονόητο, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοι σας (Μπίνος, Πασόης, Ζέρζης, Χρήστος Μπίνος, και Χατζηδημητρίου).

Και αντί να ευχαριστήσετε εμένα, όπως και τον κ. Τσαρκνιά, που λόγω της παρουσίας μας και της θέσης που κατέχουμε στα αθλήματα που δραστηριοποιούμαστε, διεκδικούμε και φέρνουμε στο Δήμο, τέτοιες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, μιλήσατε για υποκρισία κ. α.

Ξεχνάτε ότι αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις, τις διεκδικούν πολλές πόλεις, καθώς πέραν του αγωνιστικού ενδιαφέροντος, αφήνουν το αποτύπωμά τους στην τοπική οικονομία. Εκατοντάδες αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι και γονείς των αθλητών, επισκέπτονται την περιοχή, στην διάρκεια των αγώνων και οι επαγγελματίες βλέπουν σημαντική αύξηση του τζίρου τους καθώς επίσης, γίνεται γνωστή η Αλμωπία στο Πανελλήνιο.

Αν δεν επιθυμείτε, στο μέλλον, να διεκδικήσουμε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις, να μας το πείτε. Να το γνωρίζουν οι επαγγελματίες, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά εστίασης.

Και το λέω αυτό, γιατί είναι μια κρίσιμη περίοδος για τον ορισμό της πόλης διεξαγωγής μιας μεγάλης διοργάνωσης. Πως θα διεκδικήσω, για την πόλη της Αριδαίας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ & ΝΑ-ΝΓ, που είναι να γίνει στο τέλος Νοεμβρίου 2021 και που ο αριθμός των αφίξεων θα περάσει τους 500, στην διάρκεια των πέντε ημερών των αγώνων, όταν έχετε αυτές τις απόψεις;

Η Δημοκρατία έχει κανόνες και βασικός όλων είναι η ελεύθερη έκφραση, χωρίς δεσμεύσεις και προϋποθέσεις. Η κάθε επιλογή, είναι αποτέλεσμα, σκέψης και εξέτασης δεδομένων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα προαπαιτούμενων και συναλλαγής, όπως το θέτετε στην ανάρτησή σας και ενδεχόμενα το εννοείται ως στάση ζωής, σύμφωνα με τον δικό σας αξιακό κώδικα.

Ως Δημοτικός Άρχων, διαπράξατε μέγα ατόπημα, καθώς στην ανάρτησή σας, αφήσατε να διαφανεί, πως αντιλαμβάνεστε την άσκηση των καθηκόντων σας, στα πλαίσια διάφορων σκοπιμοτήτων.

Προτίμησα να απαντήσω θεσμικά, στη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου, ενώπιος – ενωπίω, σίγουρα όχι στο κατάλληλο timing, καθώς ακολούθησαν κάποιες ημέρες της ανάρτησης σας. Αρνήθηκα να εκφράσω την άποψή μου σε δημοσιογράφους, που μου τη ζήτησαν.

Οι πολίτες μας εξέλεξαν, για να επιτελούμε το καθήκον μας, επ ωφελεία τους, σε ρόλους διακριτούς.

Εσείς ως Δημοτική Αρχή και εμείς ως μείζων Αντιπολίτευση, με ξεκάθαρους όρους. Εσείς να ασκείτε εξουσία και εμείς να καταθέτουμε προτάσεις και να ασκούμε εποικοδομητική κριτική και έλεγχο των αποφάσεων σας.

Εμείς, αυτό κάνουμε τα δύο χρόνια της θητείας μας, με σεβασμό στους συμπολίτες μας. Αυτό απαιτούμε και από εσάς.

Να λειτουργείτε με σεβασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις. Με ξεκάθαρους όρους και χωρίς προαπαιτούμενα που υποκρύπτουν στοιχεία συναλλαγής, του τύπου διοργάνωσα έναν αγώνα-ψήφισε τον απολογισμό.

Σε ότι αφορά, αυτά που αναφέρετε περί ορισμού θέσεων και συνεργασιών, να σας δηλώσουμε ότι ποτέ δεν ζητήσαμε ως Συνδυασμός, θέσεις στη διοίκηση. Ζητήσαμε την εκπροσώπηση του Συνδυασμού μας, ως αντιπολίτευση, στις διοικήσεις του Δήμου, όπως ορίζεται στη σχετική νομοθεσία και από τις οποίες έχουμε αποκλειστεί παρανόμως και με διάφορα τεχνάσματα.

Αποτέλεσμα, να μην είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι συζητείται πίσω από τις κλειστές πόρτες των δημοτικών επιχειρήσεων.

Για τις συνεργασίες που αναφέρετε, ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας κ. Χατζηδημητρίου, έχει αναφερθεί επαλειμμένα στην πάγια θέση του Συνδυασμού μας, ότι οι όποιες συνεργασίες, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα προγραμματικής σύγκλισης και όχι ευκαιριακών συμφωνιών. Η στάση σας, όλο αυτό το διάστημα έδειξε ότι έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, λειτουργίας και αντίληψης των βασικών ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο, που καθιστούν αδύνατη την όποια συνεργασία.

Εξάλλου, από την αρχή είχατε διαφορετικές επιλογές...

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας τονίσω ότι δεν είμαι ο Λάκης σας, όπως αναφέρετε απαξιωτικά στην ανάρτησή σας, αλλά ο κ. Προκοπίδης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αλμωπίας, με μεγάλη παρουσία και προσφορά, σε όλα τα θέματα με τα οποία έχω ασχοληθεί».




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *