Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Δήλωση Δημάρχου Αλμωπίας για την επίσκεψη στην Αθήνα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου


Κατά τη διήμερη μας επίσκεψη στην Αθήνα, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Γιάννη Κετικίδη, είχαμε σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων με Υπουργεία και φορείς του Δημοσίου.

Στη συνάντησή μας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, παρουσία του Βουλευτή Ν. Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα και η επίσπευση έγκρισης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», σύμφωνα με τον κατάλογο κατά προτεραιοποίηση που υποβάλλαμε ως Δημοτική αρχή καθώς και η χρηματοδότηση παρεμβάσεων σε αθλητικές υποδομές του Δήμου μας και συγκεκριμένα η κατάθεση από πλευράς μας του αιτήματος χρηματοδότησης για κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) και παροχή εξοπλισμού στο Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 750.000 ευρώ.

Επίσης, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Δημήτριο Σταμάτη με κύριο θέμα τον δανεισμό του Δήμου Αλμωπίας, για την ολοκλήρωση της μελέτης αναβάθμισης του συστήματος οδοφωτισμού της Αλμωπίας, κάτι που έχουμε σκοπό να ολοκληρώσουμε. Η ενεργειακή αποδοτικότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί βασικό στόχο κάθε σύγχρονου Δήμου κι εμείς οφείλουμε στους δημότες, ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα οδοφωτισμού. Ο κ. Σταμάτης μας διαβεβαίωσε για την άμεση έγκριση του αιτήματός μας.

Τέλος, επισκεφθήκαμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μάριο Τσάκα, με θέμα την ένταξη της Αλμωπίας στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, ένα έργο το οποίο αποτελεί αίτημα όλων των δημοτών.

Όλες οι συναντήσεις, διεξήχθησαν σε άριστο κλίμα και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι σε κάθε μας επίσκεψη στην Αθήνα, υπάρχει ενδιαφέρον για τον ακριτικό μας Δήμο. ΣυνεχίΖΟΥΜΕ αποφασιστικά να διεκδικούμε έργα για να πάμε την Αλμωπία μας, μπροστά.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *