Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Έπεσε η αυλαία του 5ου Κυπέλλου ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων στην Έδεσσα


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του 5ου Πανελληνίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Εδεσσας. Την Παρασκευή 17/6/2022 πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί αγώνες. 
 
Στο γήπεδο Εδεσσας «Φόρης Γεντζής», η ομάδα της Χαλκίδας επικράτησε των Δικηγόρων Πέλλας με σκορ 4-0, ενώ στο γήπεδο της Σκύδρας η ομάδα του ΑΡ.Μ.Α. Θεσσαλονίκης επικράτησε του Δράκοντα Αθηνών με 2-1 στην παράταση (1-1 κ.δ.). Στον τελικό της Κυριακής 19/6/2022 στο γήπεδο της Εδεσσας, μετά από ένα συναρπαστικό και θεαματικό παιχνίδι, η ομάδα του ΑΡ.Μ.Α. Θεσσαλονίκης επικράτησε της Χαλκίδας με 2-1 και στέφθηκε άξια κυπελλούχος.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε και ένας πρωτότυπος αγώνας ποδοσφαίρου, στον οποίο τέθηκαν αντιμέτωπες μία μικτή ομάδα Δικηγόρων από όλη την Ελλάδα, με την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βελιγραδίου. Στο γήπεδο της Αριδαίας το Σάββατο 18/6/2022, η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή και ταυτόχρονα συγκινητική. Έγινε ατομική παρουσίαση των παικτών, ανταλλάχθηκαν δώρα και αναμνηστικά και οι αγωνιζόμενοι Δικηγόροι, όλων των ηλικιών, ξεδίπλωσαν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο παρουσιάζοντας ένα ελκυστικό ποδοσφαιρικό θέαμα. Οι Δικηγόροι του Βελιγραδίου, εκμεταλλευόμενοι το νεαρότερο της ηλικίας τους και έχοντας στις τάξεις τους έναν καταπληκτικό νεαρό επιθετικό, επιβλήθηκαν της Μικτής Ελλάδος με σκορ 4-2. Να σημειώσουμε ότι οι Έλληνες Δικηγόροι αγωνίστηκαν με στολή της Εθνικής Ελλάδας, την οποία προσέφερε η ΕΠΟ, ενώ αντίστοιχη στολή δωρίσθηκε και στους Σέρβους Δικηγόρους.

Η οργανωτική επιτροπή απένειμε τιμητική πλακέτα στον δικηγόρο και παλαιό άσσο του Πανσερραϊκού Σπύρο Σταυλά, για το μοναδικό του ήθος και την ανεκτίμητη προσφορά του.

Πέραν της αγωνιστικής δράσης, πραγματοποιήθηκε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου Έδεσσας, στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Πέλλας, στους καταρράκτες της Έδεσσας, στην παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι και στα Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ). Επίσης οι επισκέπτες απόλαυσαν λουτροθεραπεία στις πισίνες των Λουτρών.

Τέλος οι Δήμοι Εδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας παρέθεσαν δεξιώσεις στο δημοτικό κέντρο Καταρρακτών, στο εστιατόριο των Λουτρών και στο αναψυκτήριο «ΟΑΣΗ» στην Αγία Παρασκευή Πετριάς, αντίστοιχα.

Αναμφίβολα, κορυφαία εκδήλωση της διοργάνωσης αποτέλεσε η επίσκεψη την Κυριακή 19/6/2022, στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του Καϊμάκτσαλαν. Εκεί, μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, οι επισκέπτες, Έλληνες και Σέρβοι, απότισαν φόρο τιμής στους χιλιάδες νεκρούς της ομώνυμης μάχης του 1916 και έστειλαν μηνύματα ειρήνης, συναδέλφωσης και ελευθερίας. Η εξαιρετική ορατότητα που επικρατούσε, επέτρεψε στους επισκέπτες να απολαύσουν το καταπληκτικό τοπίο της περιοχής, τα γύρω βουνά, τις λίμνες, τα χωριά και τις ολάνθιστες πλαγιές.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Εδεσσας ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της απαιτητικής διοργάνωσης, τους Δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Πέλλας, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Πέλλας, τον Σύνδεσμο Επίσημων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν. Πέλλας, τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Πέλλας, τους χορηγούς, καθώς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής τα οποία με την αφοσίωσή τους και την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εξασφαλίζοντας άρτιες συνθήκες διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, και απαράμιλλη φιλοξενία για τους επισκέπτες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον εργασιακό αθλητισμό ως σημαντικό εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *