Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Γκοτζαμάνης Νικόλαος: "Ακρίβεια - πληθωρισμός - ανεργία"


ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ - ΑΝΕΡΓΙΑΣήμερα η ελληνική κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της ανέχειας, καθώς ο κάθε πολίτης βλέπει τίς υποχρεώσεις του να αυξάνονται και τα προβλήματα του να μεγαλώνουν. Κάθε νοικοκυριό προσπαθεί να ανταποκριθεί με μεγάλη δυσκολία στις βασικές του ανάγκες.

Υπάρχει μία ανοιχτή πληγή που συνεχώς αιμορραγεί, να τονίσω ότι αύξηση του πληθωρισμού 12% τον Ιούνιο σημαίνει μείωση του πραγματικού εισοδήματος και συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών με συνέπεια οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν και να υπάρχει κλείσιμο επιχειρήσεων που σημαίνει ανεργία. Η αύξηση του πληθωρισμού είναι θέμα καθημερινότητας γιατί άμεσα το καλάθι της νοικοκυράς μειώνεται φέρνοντας τα νοικοκυριά σε μία ιδιαίτερη δυσχερή θέση και κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει στο προσεχές μέλλον παρότι η κυβέρνηση μας είχε τονίσει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα θα ήταν παροδικό.

Όσον αφορά την λεγόμενη μεσαία τάξη αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας ευχόμαστε ο Θεός να βάλει το χέρι του. Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια ακόμη μια φορά στο κατώφλι μιας νέας οικονομικής κρίσης μεγάλης διάρκειας. Άνθρακας αποδεικνύεται ο θησαυρός όσον αφορά την επιδότηση ρεύματος, τα 600 € που ακούγονται ότι θα δοθούν είναι σα να κερδίζεις το τζόκερ και είσαι ο μοναδικός τυχερός.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο χειμώνα, καθώς εκτός από τις αυξήσεις στα βασικά είδη την ίδια στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με την υγειονομική κρίση που φαίνεται ότι θα μας ταλαιπωρήσει.

Υπάρχουν επίσης σοβαρά προβλήματα στους εργασιακούς κλάδους την ίδια στιγμή που υπάρχει οικονομική αβεβαιότητα και εργασιακή αστάθεια

Πολλά εποχιακά επαγγέλματα βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας και τα θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι.

Με τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν το νομό μας δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα εργαστεί αυτός ο κόσμος στα κονσερβοποιία - διαλογητήρια φρούτων ώστε να μπορούν να πάρουν το επίδομα ανεργίας αλλά και την ασφαλιστική ικανότητα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *