Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας στην κορυφή Στρατιώτης του όρους Βόρα


Την Κυριακή 4/9/2022 ο Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή Στρατιώτης υψ. 1963μ. του όρους Βόρα καθώς και στο καταφύγιο που βρίσκεται στην ίδια κορυφή.

 

 Για όσους συμμετείχαν μέλη και μη μέλη ήταν μια μοναδική ευκαιρία να δούν το καταφύγιο μετά τις εργασίες βελτίωσης που έγιναν τον τελευταίο χρονικό διάστημα με σκοπό την αναβάθμιση του και την καλύτερη λειτουργία του.

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε δύο διαδρομές. Η πρώτη ξεκίνησε από το αναψυκτήριο της Παναγίτσας, ενώ η δεύτερη ξεκίνησε από πιο ψηλά από τον Σταυρό που βρίσκεται πριν τα καλύβια Γιαννακούλα από τον δρόμο της Κερασιάς.

Αναλυτικά οι διαδρομές:

Ομάδα Α: Αναψυκτήριο Παναγίτσας (1000μ.) - Στρατιώτης (1963μ.)
Ώρες πορείας: 7
Βαθμός δυσκολίας: Β
Μήκος: 12χλμ
Ελάχιστο υψόμετρο: 1000μ.
Μέγιστο υψόμετρο: 1963μ.
Υψομετρική διαφορά: 963μ.


Ομάδα Β: Σταυρός (1600μ.) - Στρατιώτης (1963μ.)
Ώρες πορείας: 4
Βαθμός δυσκολίας: Α
Μήκος: 8χλμ
Ελάχιστο υψόμετρο: 1600μ.
Μέγιστο υψόμετρο: 1963μ.
Υψομετρική διαφορά: 363μ.

Η κυριακάτικη πεζοπορία και των δύο ομάδων που συμμετείχαν κατέληξαν στο καταφύγιο όπου εκεί έκαναν ένα "συμπόσιο" τα γνωστά όπως ξέρουμε τσίπουρο κρασάκι έψησαν στο τζάκι κρεατικά πιπεριές κλπ εδέσματα .

Επίσης τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου την ίδια ημέρα είχαν την ευκαιρία να τους γίνει μια ενημέρωση από τόν Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Έδεσσας, οι οποίοι είχαν διανυκτερεύσει εκεί στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης τους.


Κώστας Δάμος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *