Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Εξοικονομώ-Ανακαινίζω: Στο ΥΠΕΝ η ένταξη οικισμών με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων στην έξτρα επιδότηση 15%


Κατόπιν σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, ο Πρόεδρος, κ. Νίκος Παπαγεωργίου απέστειλε, χθες 6/12/2022, επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλο Αθανάσιο και το Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου Δημήτριο, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Στασινό Γεώργιο, γνωστοποιώντας τους το αίτημα ένταξης όλων των τοπικών κοινοτήτων και οικισμών των Δήμων με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων στην επιπλέον επιδότηση του 15% του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πίνακας στον οποίο αναφέρονται οι Δημοτικές κοινότητες που δικαιούνται την επιπλέον επιδότηση 15% για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», από 18 έως 39 ετών.

Η ενίσχυση αυτή δίνεται σε ωφελούμενους οι οποίοι διαβιούν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επιθυμούμε ωστόσο, να φέρουμε στην προσοχή σας ότι υπάρχουν δημοτικές κοινότητες που ενώ στο σύνολό τους έχουν πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, συγκροτούνται από πολλές τοπικές κοινότητες και οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι κάτοικοι αυτών των τοπικών κοινοτήτων και οικισμών, χάνουν τη δυνατότητα να λάβουν την επιπλέον επιδότηση.

Με σκοπό τη δικαιότερη δυνατή κατανομή της επιδότησης και την ίση πρόσβαση σε αυτή, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σας γνωστοποιούμε το αίτημά μας προκειμένου να συμπεριληφθούν όλες οι τοπικές κοινότητες και οικισμοί των Δήμων με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Τελούμε σε αναμονή της αποδοχής του αιτήματός μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ – Π.Τ. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Παπαγεωργίου Νικόλαος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *