Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα (Σαν σήμερα 25/9)

1996ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, ορκίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου.

1982Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ.

1926Ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει στο προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας του την απόφασή του να καθιερώσει το οκτάωρο και την πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 25/9
 
1936 O Αμερικανός κιθαρίστας της Delta Blues Booba Barnes (Roosevelt Barnes 1936-1996) γεννήθηκε στο Longwood του Mississippi. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ’60 σαν μέλος των Swinging Gold Coasters. Κυκλοφόρησε μόνο ένα άλμπουμ το 1990 με τον τίτλο “The Heartbroken Man“. Σήμερα θεωρείται ένα από τα κλασικά άλμπουμ του είδους.


1980 Ο Βρετανός ντράμερ και τραγουδοποιός John Bonham (John Henry Bonham 1948-1980) απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών όταν έπαθε αναρρόφηση στον ύπνο του. Πριν αποκοιμηθεί ο Bonham είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1964 με το συγκρότημα Terry Webb and the Spiders. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως ντράμερ στο Hard Rock συγκρότημα Led Zeppelin, όπου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επιλογή του Jimmy Page. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ντράμερ στην ιστορία της Rock. Αρκετοί ντράμερ επηρεάστηκαν από τον Bonham, όπως οι Tony Thompson, Dave Grohl, Tommy Lee, Peter Criss, Stewart Copeland κ.α.

1967 Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ των The Doors με τον τίτλο “Strange Days“. Είχε ηχογραφηθεί το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου στα στούντιο Sunset Sound Recorders του Hollywood. Θα φτάσει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard 200 και θα γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία παρά τους αρχικούς φόβους της δισκογραφικής τους εταιρείας και του παραγωγού τους Paul Rothchild. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Strange Days“, “Love Me Two Times“, “People Are Strange“, “When the Music’s Over” κ.α.

Αθλητισμός 25/9
 
1866 Το Jerome Park, που παίρνει το όνομά του από τον ιδρυτή του Leonard Jerome, ανοίγει στο Μπρονξ. Ο Jerome που θέλει να εισάγει το αγγλικό σύστημα ιπποδρομιών στις ΗΠΑ θα ιδρύσει και το American Jockey Club το 1894
1904 Ο Τσαρλς Φόλις (Charles Follis)γίνεται ο πρώτος μη λευκός ποδοσφαιριστής που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με ομάδα του Αμερικανικού ποδοσφαίρου, τους Σέλμπι Μπουλς του Οχάϊο.
1962 Στο Σικάγο ο Σόνι Λίστον (Sonny Liston) ανακηρύσσεται παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών στην πυγμαχία. Κέρδισε με νοκ άουτ στον πρώτο κιόλας γύρο τον Φλόϊντ Πάτερσον (Floyd Paterson). Έχασε τον τίτλο του το 1964 από τον Μοχάμετ Άλι (Muhammad Ali)

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *