Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Χίλια μπράβο στον Ευάγγελο Νίκου - Εδεσσαίος αθλητής που θριάμβευσε σε Ευρωπαϊκό αγώνα ποδηλασίας!

Άξιος συγχαρητηρίων και παράδειγμα προς μίμηση ο Ευάγγελος Νίκου αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ» που έγινε στην Πράγα της Τσεχίας 21 και 22 Σεπτεμβρίου.
Μετά από εντατική προσπάθεια και εξαιρετική προετοιμασία Ο αθλητής ήρθε πρώτος στην Ατομική Χρονομέτρηση 9,2χλμ. 28.19΄΄ΚΑΙ 1ος αντοχή 1,17,21΄΄ και συνολικά 1η θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο. Επισης πέρασε όλους τους αθλητές της κατηγορίας του μια ολόκληρη στροφή στην αντοχή!!!!


Ο Ευάγγελος Νίκου γεννήθηκε το 1974 και ζει μόνιμα στη Έδεσσα. Ζούσε μια καθόλα φυσιολογική και δραστήρια ζωή όταν ένα σοβαρό τροχαίο, το Μάιο του 2010, τον καθήλωσε σε αναπηρικό καρότσι. Ποτέ δεν έχασε όμως τη δύναμη και την αισιοδοξία του, και προπάντων ποτέ, ούτε μια στιγμή δε σκέφτηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια για καλή ποιότητα ζωής και για να πετύχει κάτι μεγάλο, κάτι μοναδικό.
Ο αθλητισμός έγινε γι αυτόν τρόπος ζωής και από το Νοέμβριο του 2012 άρχισε να ασχολείται με το άθλημα της ποδηλασίας.
Επόμενος στόχος είναι τώρα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας που θα γίνει στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο 5-6 Οκτωβρίου και φυσικά η συνεχής προετοιμασία για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες το Ριο το 2016 και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών μας ήταν:

· Ευάγγελος Νίκου κατ. Η1 1ος Ατομική Χρονομέτρηση 9,2χλμ. 28.19΄΄ΚΑΙ 1ος αντοχή 1,17,21΄΄ και συνολικά 1η θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο.
· Χατζηιωάννου Μαρία (ΗΦΑΙΣΤΟΣ) -Μηλάκη Αργυρώ κατ. Β 1ες Ατομική Χρονομέτρηση 9,2χλμ. 15,02΄΄ ΚΑΙ 1ες αντοχή με 1,19,32΄΄ και συνολικά 1η θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο.
· Βαρβούρης Άγγελος- Μαραβελάκης Ιωάννης κατ. Β 2οι Ατομική Χρονομέτρηση 13,6χλμ. 19,22΄΄ ΚΑΙ 2οι αντοχή 1,39,23΄΄ και συνολικά 2η θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο.

Έτσι ο συνολικός απολογισμός σε αυτούς τους αγώνες ήταν τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια και μάλιστα χάσαμε το άλλο χρυσό στην ατομική χρονομέτρηση (τάντεμ ανδρών) για μόλις 430 χιλιοστά του δευτερολέπτου!!
Το Δ.Σ. και οι προπονητές θέλουμε να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που έδειξε σε αυτά τα παιδιά και όλους όσους, στήριξαν, και στηρίζουν τις προσπάθειές μας .
Συγκεκριμένα: Την «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», Το Δήμο Ηρακλείου για τη φιλοξενία στο Παγκρήτιο, το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου CANDIA για την αγορά ποδήλατου, τη Hertz για τη χορηγία του mini bus για τις μετακινήσεις των αθλητών, την Aegean Airlines και τη Minoan Lines για την έκπτωση σε εισιτήρια,την Transcombi και τον Κο Καπετανάκη Γ., την First club, την Alluminco Ζήνων Διονυσιάδης, την εταιρία KCP bikes και όλους όσους επώνυμα και ανώνυμα εργάζονται και βοηθούν στις προσπάθειες των αθλητών μας.
πηγη:karatzova

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *