Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή Σταμενίτη: «Αναβάθμιση του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη»

Επιστολή προς τους Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης

Αναφορικά με τη λειτουργία αλλά και την ενδεχόμενη συγχώνευση του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Παραλίμνης με Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή του ο Βουλευτής κάνει λόγο για σημασία που διαδραματίζει ο πρωτογενής τομέας στην προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την κρίση και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμμετέχει . Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανάγκη ενίσχυσης του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ώστε να αποτελέσει ένα κέντρο ανάπτυξης και παραγωγής επιστημονικού έργου παγκόσμιας εμβέλειας.

Παράλληλα εκφράζει προς τους δύο άνδρες την ανησυχία του, καθώς ένα χρόνο μετά από την παρέμβαση που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη για την στελέχωση και αναβάθμιση του Ινστιτούτου, όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά πολύ περισσότερο το νέο οργανόγραμμα που εξετάζεται απο τη Διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προβλέπει μεταξύ άλλων τη συγχώνευση του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης σε ένα Ινστιτούτο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με επωνυμία «Επιστήμη των Παραγωγικών Ζώων».

Ο κ Σταμενίτης με την επιστολή του ζητά από τον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας να μετονομαστεί σε Ινστιτούτο Ζωικής Παραγωγής και να παραμείνει αυτόνομο, όπως ακριβώς προέβλεπε το Οργανόγραμμα του 2007, το οποίο είχε κατατεθεί από το Επιστημονικό και Διοικητικό Συμβούλιο του πρώην ΕΘΙΑΓΕ αλλά λόγω πρόωρων εκλογών δυστυχώς δεν ψηφίστηκε.

πηγη:logospellas

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *