Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τη «λευκή χήρα» αναζητά η Ίντερπολ για το χτύπημα στο Ναϊρόμπι

Καταζητούμενη από την Ιντερπόλ -μετά από αίτημα της Κένυας- είναι πλέον η λεγόμενη «λευκή χήρα», η 29χρονη βρετανή Σαμάνθα Λιούθγέιτ για την τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι. 

Πρόκειται για τη σύζυγο ενός από τους δράστες των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Λονδίνο, το 2005.Tην ευθύνη για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο ανέλαβαν οι Σομαλοί ισλαμιστές αλ Σεμπάμπ, που πρόσκεινται στην αλ Κάιντα.

Η βρετανή φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με τη συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της επίθεσης είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι μεταξύ των δραστών υπήρχαν και ξένοι υπήκοοι, κυρίως Αμερικανοί και Βρετανοί.Οι Σεμπάμπ είχαν διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες, ενώ ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα είχε αρνηθεί να τις επιβεβαιώσει, εν αναμονή των συμπερασμάτων των ειδικών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *