Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος στις απεργίες από τους καθηγητές


«Έσπασε» το απεργιακό μέτωπο των καθηγητών σε
γυμνάσια και λύκεια, μετά από 2 εβδομάδες. Η οικονομική κόπωση, στο ήδη ψαλιδισμένο εισόδημα των εκπαιδευτικών ήταν ο παράγοντας που απέτρεψε πολλούς από το υπεψηφίσουν κάποια από τις απεργιακές εισηγήσεις. 

Μετά από πολύωρη συνεδριάση, που διακόπηκε το απόγευμα της Τετάρτης για να συμμετάσχει και η ΟΛΜΕ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, δεν πέρασε καμιά πρόταση στη συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ. Ωστόσο, δεν ήταν λίγες η ΕΛΜΕ που είχαν αποφασίσει συνέχιση της απεργίας (κυρίως με τη μορφή της 5νθήμερης). Επίσης υπήρχαν ΕΛΜΕ οι οποίες είχαν αποφασίσει μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία να ψηφίσουν την πρόταση απεργίας που θα συγκέντρωνε τις περισσότερες ψήφους.

Ωστόσο εφόσον καμιά πρόταση απεργίας δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό η συνέλευση των ΕΛΜΕ προχώρησε σε αναστολή της απεργίας.

Για το προεδρείο της ΟΛΜΕ η αναστολή της απεργίας δεν σημαίνει και παύση των κινητοποιήσεων, καθώς σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των καθηγητών οι αντιδράσεις για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα καθηγητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα συνεχιστούν με ανοιχτά τα σχολεία, με τους καθηγητές να προχωρούν σε άλλες μορφές δράσης, τις οποίες θα αποφασίσουν σε εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, η ανησυχία του υπουργείου Παιδείας εντείνεται λόγω της αύξησης του αριθμού των καταλήψεων σε σχολεία. Την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα ανήλθαν σε 120.


πηγή: Real

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *