Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Νέα Δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ

Με οριακό προβάδισμα 0,7% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απάντησε το 21,2% και ΣΥΡΙΖΑ το 20,5% των ερωτηθέντων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,8%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,7%.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,6% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) 1%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 7% και Λευκό το 4,2%. Ένα 8,9% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 24,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η ΔΗΜΑΡ με 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,8%, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 1,2% και Άλλο Κόμμα με 8%. Ενώ 10,4% λαμβάνει η κατηγορία των αναποφάσιστων.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9-14 Οκτωβρίου 2013.




Πηγή: enikos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *