Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μητσοτάκης: «Συστήνω μετριοπάθεια» - Έκλεισε τα 95 και έλαβε ευχές από τη Μέρκελ

Μετριοπάθεια, ελάχιστη εθνική συνεννόηση και ενότητα προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση συνέστησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που του ευχήθηκαν για τα 95α γενέθλιά του. Εξέφρασε αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και πως οι Ευρωπαίοι θα πράξουν στο τέλος το χρέος τους.

«Συστήνω μετριοπάθεια. Δεν είναι ώρα να λύσουμε όλες μας τις διάφορες τώρα. Οχι όξυνση. Ελάχιστη εθνική συνεννόηση. Η Ένωση δίνει δύναμη. Το να δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα είναι λάθος. Θα σφίξουν οι Έλληνες άλλη μια φορά τα δόντια και θα τα καταφέρουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα και πρόσθεσε: «Είμαι ξεκάθαρος ευρωπαϊστής. Πιστεύω οτι οι Ευρωπαίοι στο τέλος θα πράξουν το χρέος τους. Έστω και αν περάσουμε μέσα απο δύσκολες φάσεις στη διαπραγμάτευση». 

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε επίσης επιστολή από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που του εύχεται "χρόνια πολλά" και τον συγχαίρει για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του την περίοδο 1990-1993, όπως δημοσιεύσει το Έθνος.

Αναλυτικά η επιστολή της Μέρκελ:

"Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,

Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,

Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.

Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματος σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.

Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Άνγκελα Μέρκελ"





Πηγή: Athens Voice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *