Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Βρε, καλώς τον Αδωνη! - Άρθρο του Βαγγέλη Καραγεώργου

Οτι ο κ. Α. Γεωγιάδης γνωρίζει καλά το παιχνίδι «βγάζω τη μούρη μου στο γυαλί» είναι γνωστό. Και μέχρι τώρα ήταν από γραφικό μέχρι αστείο και εκνευριστικό. Ελα όμως που είπε να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις του για να κάνει το άσπρο μαύρο για την «ντροπολογία» που καταθέτει για τα φάρμακα.

Θυμάμαι, όταν είχε ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης και είχα ακούσει «υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης», νόμιζα ότι ο Σαμαράς κάνει χιούμορ. Σκέφτηκα: Σιγά μην αφήσει ο Αδωνις το στασίδι στα κανάλια για να πάει στο υπουργείο. Τελικά όμως τα κατάφερε. Είναι πολυπράγμων ο Αδωνις – και τηλεπλασιέ, και τηλεοπτικός μαϊντανός, και υπουργός.

Το μεγαλύτερό του προσόν όμως είναι το θράσος. Μίλησε για την πρόσβαση των φτωχών στην Υγεία. Οταν είναι αυτός που με το που ανέλαβε ακρίβυνε 265 φάρμακα και μαζί με την κυβέρνηση έκανε όνειρο θερινής νυκτός την πρόσβαση των φτωχών και των ανασφάλιστων στη Δημόσια Υγεία. Την τελευταία, μάλιστα, τη διαλύει συστηματικά.

Μίλησε και για διαπλοκή. Δεν την είδε στη Siemens, στη λίστα Λαγκάρντ, στη σύμβαση για τα υποβρύχια που γέρνουν. Ισα ίσα, προσχώρησε στο κόμμα που το 2010 κατακεραύνωνε τους ισχυρισμούς Βενιζέλου για τα υποβρύχια, ενώ σήμερα τον καλύπτει κάργα.

Και πού την είδε τη διαπλοκή; Στις διαφημίσεις φαρμάκων Στο Κόκκινο που δι” αυτόν οι φαρμακοβιομήχανοι εξαγοράζουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίνει να εργάζομαι Στο Κόκκινο και να γνωρίζω ακριβώς το σύνολο τις διαφημιστικής δαπάνης των φαρμακοβιομηχανιών. Μιλάμε για 3.500 ευρώ συνολικά!

Πρέπει να είναι πολύ μάγκες οι φαρμακοβιομήχανοι ώστε με τα μισά χρήματα απ” όσα λαμβάνει μηνιαίως ο Αδωνις να εξαγοράζουν τη στάση 72 βουλευτών. Αλλωστε, οι φαρμακοβιομήχανοι θα προτιμούσαν να σπρώξουν χρήμα κατά κυβέρνηση μεριά, γιατί αυτή είναι που νομοθετεί και κάνει τις προμήθειες σε φάρμακα. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ το νόημα της εξαγοράς των 72 «όχι» στη Βουλή που δεν μπορούν να εμποδίσουν την ψήφιση της τροπολογίας.

Ο ισχυρισμός είναι γελοίος, αλλά όταν χρησιμοποιείται για να μπερδέψει τους πολίτες ώστε να κοιτάνε αλλού την ώρα που ταχυδακτυλουργικά ο Αδωνις καταστρέφει την Υγεία, μειώνοντας τη δημόσια δαπάνη για το φάρμακο, και όχι την ιδιωτική όπως ισχυρίζεται, τότε σταματάει να είναι γελοίος ο ισχυρισμός και γίνεται άκρως επικίνδυνος.

Ας ήταν τουλάχιστον ειλικρινής. Ας έλεγε: «Κύριοι, είμαι νεοφιλελεύθερος και πιστεύω ότι όποιος έχει να πληρώσει μπορεί να γίνεται καλά, για τους άλλους δεν με μέλει. Και ακόμη, υπηρετώ ένα παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο σχέδιο που προβλέπει ότι άλλες χώρες αναπτύσσονται βιομηχανικά, ενώ σε άλλες καταστρέφουμε τον όποιο παραγωγικό ιστό για να αναπτυχθούν μόνο διά του τουρισμού και των υπηρεσιών».

Γιατί το ύστατο επιχείρημα του κ. Γεωργιάδη είναι τάχα οι πιέσεις των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων. Δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρούν τους Ελληνες βιομηχάνους καλύτερους. Αλλά σε μία περίοδο κρίσης που η ανεργία στην Ελλάδα καλπάζει και η χώρα έχει ανάγκη ένα νέο παραγωγικό σχέδιο ώστε να είναι οικονομικά αυτάρκης, τότε, ναι, θα προτιμούσα να μην προστεθούν και οι φαρμακοϋπάλληλοι στις στρατιές των ανέργων και αν παράγεται κάτι ακόμα σ” αυτή τη χώρα, να συνεχίσει να παράγεται και να πολλαπλασιαστούν οι εστίες παραγωγής. Εγώ το προτιμώ. Εσύ, Αδωνη;



πηγη:efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *