Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κ.Χατζηδάκης: Στις 35.000 το οικογενειακό εισόδημα για την προστασία α' κατοικίας - Επίσης η συνολική αξία της περιουσίας του δανειολήπτη δεν πρέπει να ξεπερνά τις 270.000 ευρώ

Τη νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς και την προστασία των δανειοληπτών παρουσιάζει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. 

Σύμφωνα με αυτήν, το πλαφόν για την προστασία της πρώτης κατοικίας με αξία έως 200.000 ευρώ έχει ως προϋποθεση ότι το οικογενειακό εισόδημα είναι έως 35.000 ευρώ. 

Επίσης η συνολική αξία της περιουσίας του δανειολήπτη δεν πρέπει να ξεπερνά τις 270.000 ευρώ.

Παράλληλα, για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ώς 15.000 ευρώ η ετήσια δόση του δανειολήπτη πρέπει να φτάνει τα 1.500 ευρώ (το 10% του εισοδήματος) ή η μηνιαία δόση τα 125 ευρώ.

Πιο αναλυτικά: 


για ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ η μηνιαία δόση είναι 42 ευρώ
για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ η μηνιαία δόση είναι 83 ευρώ
για ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ η μηνιαία δόση είναι 125 ευρώ
για ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ η μηνιαία δόση είναι 208 ευρώ

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης, δεν υπήρξε συμφωνία με την τρόικα, αλλά δεν υπήρξε και ρητή διαφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Διαπραγματευτήκαμε με την τρόικα, αλλά δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε πλήρως» δήλωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις τράπεζες είπε ότι δεν διαπραγματεύτηκε μαζί τους, αλλά άκουσε τις απόψεις τους.



Πηγη: Το Βημα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *