Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Υποψηφιότητες Α. Τζιτζικώστα - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν από τους Αντιπεριφερειάρχες

Σε τροχιά εκλογών έχει περιέλθει πλέον ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πυκνώνει τις επαφές του σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, επιχειρώντας άνοιγμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Στόχος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου με όρους κοινωνίας και όχι με όρους κόμματος, ωστόσο η επιλογή των επτά αντιπεριφερειαρχών ήδη εξελίσσεται σε πάζλ για δυνατούς λύτες, ειδικά για την ενότητα της Θεσσαλονίκης.

Την προσεχή εβδομάδα πάντως ο περιφερειάρχης συγκαλεί σύσκεψη της περιφερειακής του ομάδας, όπου αναμένεται να θέσει επί τάπητος τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2014, ενώ θα ζητήσει από τα μέλη της παράταξης να δηλώσουν ποιοι θα συνεχίσουν στην κοινή πορεία προς τις εκλογές και ποιοι θα απέχουν, είτε για προσωπικούς λόγους είτε γιατί έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν σε άλλο χώρο τις δυνάμεις τους. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο κ. Τζιτζικώστας ετοιμάζεται να απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης με την παράταξή του και σε εκπροσώπους άλλων πολιτικών δυνάμεων, ακόμα και μελών της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας. Εξάλλου, ήδη ο κ. Τζιτζικώστας κάνει κινήσεις διαμόρφωσης του νέου ψηφοδελτίου, μέσα από μια προσπάθεια προσέγγισης προσώπων από διάφορους πολιτικούς χώρους, τα οποία είναι άφθαρτα και με καλή μαρτυρία στις τοπικές κοινωνίες των επτά περιφερειακών ενοτήτων.

ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ

Σε ό,τι αφορά την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών στις επτά ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, αυτή κρίνεται μάλλον δύσκολη και ο περιφερειάρχης αναγκάζεται να κάνει προσθαφαιρέσεις, καθώς πολλά από τα υφιστάμενα πρόσωπα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση δημαρχιακού θώκου.

Για τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τα σενάρια θέλουν να μένει εκτός, ωστόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης δήλωσε στην εφημερίδα μας πως:

«Νομίζω πως αυτά τα πράματα στις εκλογές συζητιούνται, τις επόμενες ημέρες έρχεται ο κ. Τζιτζικώστας στην Πέλλα και θα σας τα πει όλα ο ίδιος».
 
 
πηγη:logospellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *