Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα αποφασίζει για τον Τατσόπουλο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖA



Βαρύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου για το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου. Συνεδριάζει την Παρασκευή το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς ο βουλευτής ανακοίνωσε χθες ότι έχει θέσει την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να κάνει τελικά αποδεκτή την παραίτηση του συγγραφέα στη συνάντησή τους, καθώς βλέπει, άλλωστε, πως όλες οι συστάσεις που του έχουν γίνει κατά το πρόσφατο παρελθόν, από τον ίδιο και από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Βούτση, έπεσαν στο κενό.

Ο κ. Τατσόπουλος, μετά την προχθεσινή δήλωσή του ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17 Νοέμβρη», αντάλλαξε χθες, μέσω Facebook, βαριές εκφράσεις με τον βουλευτή Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος τον χαρακτήρισε «προβοκάτορα».

«Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη. Εχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ» έγραψε ο συγγραφέας στο λογαριασμό του.

Ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει: «Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει αλλά, όπως ο ίδιος λέει, φαντάζεται με παραδοξότητες και "λογικά" άλματα. Κανείς και καμιά στον ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία». 

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM., ο κ. Βίτσας είπε ότι «τα εσωτερικά θέματα τα συζητάμε με έναν συντροφικό τρόπο», ενώ ανέφερε πως στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει με τον κ. Τατσόπουλο για τα γεγονότα διότι «δεν θέλουμε να ερχόμαστε με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα, αλλά με τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις μας απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της». «Με αυτόν τον τρόπο ή κάποιον άλλο», πρόσθεσε, «τα πολιτικά όργανα πιστεύω ότι θα καταλήξουμε μαζί με τον σύντροφο Πέτρο. [...] Πάντοτε πιστεύω ότι μπορούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις. Λύσεις που λύνουν τα ζητήματα».




Πηγη: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *